MANİSA - Vali Yaşar Karadeniz, Manisa’da ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü sağlamak amacıyla imzalanan Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Projesi (MESİP) kapsamında verilen istihdam garantili CNC Operatörlüğü Eğitimi kursiyerlerini ziyaret etti.

MESİP kapsamında Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 kursiyerin katılım sağladığı CNC Operatörlüğü Eğitimi kursunu ziyaret eden Vali Karadeniz, kursiyerler ve eğitmenler ile görüştü.

Eğitiminin içeriğine ilişkin eğitmenlerden bilgi alan Vali Karadeniz, firma görüşmeleri ile belirlenen ihtiyaç çerçevesinde 16-34 yaş arası meslek lisesi ve düz lise mezunları, üniversite son sınıf öğrencileri ile iş arayanlardan oluşan CNC Operatörlüğü eğitimini alan kursiyerlerle sohbet etti.

Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu dile getiren Vali Karadeniz, Manisa’nın bir sanayi kenti olduğunu, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağlamak için birçok çalışma yapıldığını ve çalışmaların olumlu sonuçlar vermekte olduğunu belirtti.

CNC operatörlüğünün sanayideki önemine de değinen Vali Karadeniz, verilmekte olan eğitimin kursiyerler için iyi bir fırsat olduğunu, kursiyerlere nitelikli bir çalışan olarak istihdam edilme imkânı sunduğunu ifade etti. MESİP kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin 2023 yılında artarak devam edeceğini vurgulayan Vali Karadeniz, özellikle gençlerin ve iş arayan vatandaşların eğitimleri takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Manisa Valiliği tarafından koordine edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finansal olarak desteklenen 2022-2023 yılı için belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu eğitimler çerçevesinde Manisa’da ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün sağlanmasına katkı sunulması öngörülüyor. Ayrıca eğitim esnasında ve sonrasında yapılacak iş mülakatları ile kursiyerler Manisa Makine ve Kalıp İmalatçıları Derneği (MAKİM) üyesi olarak istihdam taahhüdünde bulunan firmalar tarafından işe alınacaklar.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 3.01.2023 12:33:00 582 0

Tarih: 03.01.2023 12:33

Haberi Sesli Oku