SARUHANLI - Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Derslik ve Merkezi Bilimler Binası Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MCBÜ Rektörlük Dumanlıdağ Restoran’da yapılan Kokteyl ile başlayan tören İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün dua okuması ve kurban kesilmesi ile devam etti.

Celal Bayar Üniversitesi’nin Manisa’nın ve bölgenin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilme ve bunları karşılayabilme gayreti içerisinde bugüne kadar geldiğini söyleyen Rektör Ataç, temeli atılacak olan CBÜ Derslik ve Merkezi Bilimler Binasının hayırlara vesile olmasını diledi.

Vali Yaşar Karadeniz ise konuşmasında, Manisa’nın üreten bir şehir olduğunu belirterek “Hem sanayisi ile hem tarımıyla Türkiye’nin önde gelen üretim şehirlerinden birisi. Bu üretimde sürekliliğinin olması ve gelişme hızının devam etmesi, hem tarıma, hem sanayiye insan yetiştirmemize bağlı. İşte burada Üniversitemizin ve diğer eğitim kurumlarımızın önemi ortaya çıkıyor. Bugün 4 tane fakültemizi bünyesine alacak olan hizmet binasının temelini hep birlikte atacağız. İnşallah buradan mezun olan gençlerimiz okulu bitirdikten sonra, hem ilimizde hem de ülkemizin diğer yörelerinde önemli hizmetlerde bulunacaklardır” dedi.

Atılacak olan okul temelinin, Türkiye’nin geleceğine atılmış bir temel olduğunu ifade eden Vali Karadeniz, “İçinde bulunduğumuz kovid-19 sürecinden dolayı birçok şey sekteye uğradı. Bunun hepimiz farkındayız, ama bu yatırım, bu anlamda da ilimizde parasal büyüklük olarak önde gelen yatırımlardan birisi. Bu süreç içerisinde bunun da altını çizmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi şu anda özellikle Muğla ve Antalya’da devam eden yangınlar var, bu yangınlarla ilgili de birçok spekülasyonlar yapılıyor. Bunların doğruluk derecesi şudur ki; bunu konuşabilmek için de verinin olması lazım. Böyle bir veri olmadan yorum yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Şu anda burada bulunurken tahmin ediyorum sıcaklık 40 derece civarı. Buna rağmen oldukça kuvvetli bir rüzgâr altındayız. Böyle bir ortamda siz orman ateşini düşünün. İşte ormancılık faaliyeti içinde olan herkes bilir ki; yangın söndürme imkânlarımızın gücü elbette çok önemli ama, orada rüzgar varsa, insanoğlunun hem havadan olsun, hem karadan olsun yaptığı mücadele rüzgar hızına bağlı olarak çaresiz duruma sizi düşürebiliyor. Özellikle de mücadele ettiğiniz orman, çam ve çam türevi olan ağaçlardan oluşuyorsa. Bu anlamda orada yürütülen mücadele gerçekten çok zor bir mücadele.  Bu mücadelede emek veren herkesin Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu tip acıları tekrar yaşamayız diye temenni ediyorum. Bugün burada temelini atacağımız hizmet binamızın da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Tören, açılış konuşmalarının ardından Vali Yaşar Karadeniz ve Rektör Ataç ile beraber protokol üyelerinin temel alanına harç dökmesi ile sona erdi.

Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü’nde inşasına başlanacak olan MCBÜ Derslik ve Merkezi Bilimler Binası 15 bin 500 metrekare alanı kapsayacak. Ayrıca 4 Fakülte ve Dekanlık Binaları, 1 Konferans Salonu, 1 Kütüphane, 5 Bilgisayar Laboratuvarı, 4 Amfi, çeşitli büyüklüklerde 82 Derslik, 1 Kafeterya, 4 Arşiv Odası ve 162 İdari Personel Odası bulunacak.



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.08.2021 12:47:00 755 0

Tarih: 04.08.2021 12:47 Güncelleme: 04.08.2021 12:47
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00