SARUHANLI - İlimizin sanayi, ekonomi ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejilerin görüşüldüğü Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında Manisa OSB toplantı salonunda yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını İl Müdürü Mehmet Üçbaş yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürü Funda Karaboran, Zafer Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cansu Uyar, Manisa OSB Yenilik Merkezi Proje Koordinatörü Serkan Gümüş, MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş yaptıkları sunumlar ile katılımcılara çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Vali Yaşar Karadeniz, kamuya düşen görevlerden birinin de üretim zinciri içerisinde tüm halkaların düzgün çalışmasını sağlamak için gerekli koordinasyonu sağlamak ve diğer gerekli hususları yerine getirmek olduğunu belirterek; “İlimizde bununla ilgili bizlere gelen talepler belli başlı kalemlerde toplanıyor, bizlere bu anlamda yön veren aslında sizlersiniz, sizlerin talepleri doğrultusunda bizde çalışmalarımızı o noktada yoğunlaştırıyoruz.” Dedi.

Merkezdeki meslek liselerinde yeni kurulması planlanan atölyelerle ilgili önce bir inşaat talebi geldiğini belirten Vali Karadeniz, “Bunların projesinin yapım süreci YİKOB tarafından başlatıldı. Projeler hazır olduktan sonra da atölyelerin yapım süreci başlayacak. Atölyelerin içerisini de gerekli ekipmanlarla donatacağız. Böylece gençlerimizi sizlerin taleplerine göre yetiştirmeye başlayacağız.” Dedi.

İlimizin özellikle yüksek katma değerli ürünlerin üretilebilmesi noktasında önde gelen illerden biri olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, bu oranın artırılması, hızlı bir şekilde gelişen dönüşen bir teknolojiye ayak uydurulması gerektiğini söyleyerek; “ Bu konuda kamu kuruluşlarının, organize sanayi bölgelerinin, odaların, üniversitemizin ortak çalışmasının çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu konuda eminim ki zaten var olan güzel örneklere bir yenisi daha eklenecektir. Bu çalışmalarımızı sadece merkezde değil elbette ilçelerimizde de aynı hızla, aynı kapsamda, aynı iş birliği içerisinde sürdürmemiz gerekiyor.” Dedi.

Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında yapılan toplantıya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, OSB Müdürleri ve ilgililer katıldı.

Toplantı Vali Karadeniz ve kurul üyelerinin stratejik yol haritasına dair fikir alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.



Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 29.12.2021 07:51:00 956 0
Tarih: 29.12.2021 07:51 Güncelleme: 29.12.2021 07:51
Haberi Sesli Oku