Son Dakika

MANİSA - Vali Yaşar Karadeniz, 2022 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında ilimizi başarıyla temsil eden Satranç Sporcuları ve Salihli Bahçeşehir Koleji Future Designer Robot Takımı öğrencileri ile bir araya geldi.

Vali Yaşar Karadeniz, ilk olarak Valilik Brifing Salonunda 2022 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Manisa’yı başarı ile temsil eden ve milli takım havuzuna girmeye hak kazanan satranç sporcuları ile bir araya geldi.

Sporcular, antrenörler ve veliler ile bir süre sohbet eden Vali Karadeniz’e Ocak Ayında Antalya'da düzenlenen Türkiye 2022 Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında ilimizi küçüklerde 42, yıldızlarda 13 sporcu olmak üzere toplam 55 sporcunun başarı ile temsil ettiği bilgisi verildi. Ayrıca ilimizden 2 sporcunun Türkiye şampiyonu olduğu bilgisi verilirken 6 sporcunun milli takım havuzuna girmeye hak kazandığı ifade edildi.

Ziyarette Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Olcay Ak Nalbant, Manisa satrancına katkıda bulunacak organizasyonlar yapmayı hedeflediklerini söyleyerek Vali Yaşar Karadeniz’i Tıp Bayramı sebebiyle 19-20 Mart tarihlerinde düzenleyecek oldukları satranç etkinliğine davet etti.

Satranç alanında yapılan başarılı faaliyetler sebebiyle teşekkür eden Vali Yaşar Karadeniz “Satranç denince benim aklıma gelen kelime strateji. Bu da aslında bütün faaliyetlerin, yaptığımız işlerin hangi alanda olursa olsun bel kemiğidir. Bana göre o alanda göstereceğiniz başarı sizlerin başka alanlarda da başarılı olacağınızın göstergesidir, ölçüsüdür” diye konuştu.

Vali Karadeniz’in sporculara hediye vermesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona eren programa, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Olcay Ak Nalbant, Türkiye Satranç Federasyonu Manisa Satranç İl Temsilcisi Mehmet Albayrak, 9 Yaş Kızlar Türkiye Şampiyonu Elif Deniz, 18 Yaş kızlar Türkiye Şampiyonu Ceren Süral, 18 Yaş Genel Türkiye Üçüncüsü Bora Çilek, 8 Yaş Kızlar Türkiye Beşincisi Hatice Candan, 11 Yaş Genel Türkiye Sekizincisi ihsan Batın Beşkardeşler, Antrenör Can Filiz ve öğrenci velileri katıldı.

 

 

Salihli Bahçeşehir Koleji Future Designer Robot Takımı Vali Kardeniz’i Ziyaret Etti

Vali Yaşar Karadeniz, ayrıca Salihli Bahçeşehir Koleji Future Designer Robot Takımı Öğrencilerini ağırladı.

Ziyarette Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Sahibi ve Kurucusu Serdar Elmacı, Ortaokul Müdür Yardımcısı Canan Namver, Robot Takımı Danışman Öğretmeni Ertuğ Gözaydın, öğrenciler; Demir Elmacı,  Ahmet Batu Kelem, Poyraz Efe Yıldız, Buğlem Öykü Gül, Efe Berk Aşkın, Ege Süha Kalkan, Yağız Dayoğlu, Yavuz Selim Kılınç, Yağmur Ünal, Efe Balık yer aldı.

Ziyarette Vali Karadeniz’e Bilim Kahramanları Buluşuyor/ First Lego Leagu Challenge 18. Türkiye Turnuvaları 2021-2022 Robot Turnuvasında Salihli Bahçeşehir Koleji Future Designer Robot Takımı’nın üst üste üç kez hem robot performans 1.si, hem de turnuva şampiyonu olduğu bilgisi verildi.

Gençleri teknolojik alanda yetiştirip çağa uyum sağlayabilmenin önemine değinen Vali Karadeniz, “Bugün artık üretim dediğimiz şey belki gıda üretimi için bu süreç biraz daha geriden geliyordur ama mekanik aksam, elektronik aksam ve yazılımlardan oluşuyor. Bu üç alan birden olmak zorunda. Aksam dediğimiz şey bildiğiniz gibi hardware diye adlandırılmış yazılım kısmı da software. Bunların üçü birbirini bütünlediği zaman artık bir şey öğretebiliyorsunuz. Sonuçta bilgisayar teknolojisi de o kadar ucuz teknoloji değil. Ama şu bir gerçek ki otomotiv dâhil olmak üzere tüm sektörler bilgisayar teknolojisinden artık faydalanıyorlar. En önemli kısmı da elektronik web yazılım kısmı. Dolayısıyla geleceğin meslekleri bu çerçevede şekillenecek. Sizlerin de buna hazır olmanızda fayda var” şeklinde konuştu.

Ziyarette öğrenciler, hazırlamış oldukları projelere ilişkin Vali Karadeniz’e bilgi verdi.

Vali Karadeniz, öğrencileri ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 24.02.2022 09:56:00 1165 0

Tarih: 24.02.2022 09:56

Haberi Sesli Oku