AKHİSAR - Vali Yaşar Karadeniz, Akhisar İlçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4007 Akhisar Bilim Şenliği’ne katıldı.

Vali Karadeniz, TÜBİTAK 4007 Akhisar Bilim Şenliği’nde astronomi, bilim, robotik kodlama, sanat, dil öğrenimi, tasarım gibi çeşitli etkinliklerin yer aldığı stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Günümüzde ülkelerin kendilerini geliştirmesi açısından bilim ve teknolojik gelişmelerin önemli olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, geleceğimizin mimarı çocuklarımız ve gençlerimiz için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek TÜBİTAK 4007 Akhisar Bilim Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçenler teşekkür etti.

Vali Yaşar Karadeniz’e Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, İl Milli eğitim Müdürü Mustafa Dikici eşlik etti.

Akhisar’da bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Bilim Şenliği’nde katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması, bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amacıyla 7’den 70’e herkesin katılabileceği etkinlikler düzenlenecek.

Robotik kodlama başta olmak üzere sanat, dil öğrenimi, tasarım, mühendislik, STEAM alanları, seminerler, panel gibi 50’den fazla aktivitenin olacağı bilim şenliği 22-23-24 Eylül 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Vali Karadeniz, Öncü Zeytincilik Gıda San. ve Tic. A.Ş. Firması’nı Ziyaret Etti

TÜBİTAK 4007 Akhisar Bilim Şenliği’ne katılmak üzere Akhisar İlçesine giden Vali Yaşar Karadeniz, daha sonra Akhisar Öncü Gıda Fabrikası’nı ziyaret etti.

Firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Yaşar Karadeniz, fabrikanın üretim tesisini gezerek üretim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.09.2022 10:36:00 772 0
Tarih: 26.09.2022 10:36 Güncelleme: 26.09.2022 10:36
Haberi Sesli Oku