SARUHANLI - Manisa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Programında engelliler gerçekleştirdikleri gösterilerle büyük beğeni topladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde Manisa Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç ve vatandaşlar katıldı.

Engelli vatandaşlar ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. İstiklal Marşı işaret diliyle okundu.

Programda konuşan Vali Yaşar Karadeniz, ülkemizde engelliler için farkındalık anlamında güzel işlere imza atıldığını belirterek “3 Aralık Dünya Engeliler Gününün genel amacı engellilerimizle ilgili farkındalık yaratmaktır. Ülkemizde bu farkındalıkla son dönemlerde çok güzel işler yapıldı, engelli kardeşlerimizin eğitim, sağlık, iş alanlarında engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik adımlar atıldı” dedi.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını karşılamada sadece devletin değil tüm toplumun görevleri olduğunu ifade eden Vali Karadeniz “Aslında engelli dediğimiz vatandaşımızın kendisi engelli değil, biz önlerine engel koyduğumuz için örneğin, yürüyüş yollarına malzeme koyduğumuz, araç park ettiğimiz ve bunun gibi yaptığımız tüm yanlışlar aslında onlara engel olmakta. Bizler empati yaparak bu engelleri kaldırdığımızda onların engellide aslında büyük ölçüde ortadan kalmış oluyor. Engelli kardeşlerimizin bizler için organize ettiği bu programda emeği geçen ve katkı sağlayan herkse teşekkür ediyor 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilerimiz için farkındalık yaratması anlamında hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Programda; Milli Judocular Zilan Ertem ve Belinay Beyza Gökkaya’nın judo gösterisi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri ritim, tango, kurdele ve zeybek gösterisi gerçekleştirdi. Ayrıca, Kula Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü Bayrak Rondo, Eşofmanlı Şevket Hoca Skeci gösterisi, ZİÇEV öğrencileri tarafından Türk Sanat Müziği konseri, Soma Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Meslek Defilesi gerçekleştirildi. Milli Sporcularımız Sefa Yurtkölesi ile Ayşe Begüm Onbaşı da birer söyleşi gerçekleştirdi.

Engelliler Günü Farkındalık Programı sonrasında Vali Karadeniz ve protokol üyeleri, engelli bireyler tarafından hazırlanan sergiyi ziyaret etti.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 4.12.2021 09:03:00 700 0

Tarih: 04.12.2021 09:03 Güncelleme: 04.12.2021 09:03
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00