MANİSA - Vali Ahmet Deniz, Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Vali Ahmet Deniz’e Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz,  İl Gençlik Spor Müdürü Yunus Öztürk ve ilgili kurum amirleri eşlik etti.

Kursun başladığı günden bu yana yaptıkları çalışma ve projeleri Vali Ahmet Deniz’e anlatan öğrenciler, hedefleri hakkında da bilgi verdiler.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Burada Yetişiyor

Deneyap Atölyelerinin önemine vurgu yapan Vali Deniz “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın işbirliğiyle açılan atölyelere çocuklarımız, sınav ve yetenek taraması ile alınıyor. Burada verilen kodlama ve teknolojik programlama eğitimi ile çocukların,  tasarım üretimi alanında yeteneklerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Analitik ve eleştirel düşünmeyi ve çok yönlü problem çözmeyi çocuklarımız bu atölyelerde öğreniyor. Milli teknoloji hamlemizin itici gücü olan geleceğin teknoloji yıldızları burada yetişiyor” dedi.

Burada eğitim gören çocukların Türkiye’nin geleceği olduğunu ve atölyelerde teknoloji ile iç içe yetişmelerinin önemli olduğunu ifade eden “Dünyada her alanda acımasız bir rekabet var ama teknolojik alanda ki rekabet daha da fazla. Çocuklarımızın bu atölyelerde yetişiyor olmaları ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Çünkü bu çocuklarımız geleceğin bilim insanı, mucit ve araştırmacısı olacaklar. Çocuklarımızın kendi hayallerini ve tasarladıklarını üretime dönüştürerek anlatmaları ve kendilerine güvenleri çok güzel.  Deneyap Atölyeleri çok önemli bir proje ve şuanda Türkiye’nin 12 ilinde uygulanıyor. 440 öğrenci içerisinden seçilen 160 öğrencimiz 3 yıl süre ile bu atölyelerde eğitim alacaklar. Çocuklarımız, Türkiye’nin belki de Dünyanın geleceğine yön verecek teknolojik buluşları Deneyap Atölyeleri sayesinde gerçekleştirecekler” dedi.

Ziyaret sonrasında Vali Deniz, Deneyap Atölyesinde eğitim alan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrenciler 3 yıl boyunca; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama, İleri Robotik Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ve Mobil Uygulama, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zeka alanında eğitim alacaklar.



Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 31.08.2019 08:59:00 573 0

Tarih: 31.08.2019 08:59
Haberi Sesli Oku
7.07.2025 08:59:00