MANİSA - Vali Ahmet Deniz, Batı Anadolu'da kurulan 12 Aiol kentinden biri olan ve tarihi M.Ö. 8 inci yüzyıla kadar uzanan Yunusemre İlçesi Yuntdağ Köseler Mahallesi yakınında bulunan Aigai Antik Kenti 2019 yılı kazı çalışmalarıyla ilgili Doç. Dr. Yusuf Sezgin'den bilgi aldı.

İncelemelerde Vali Ahmet Deniz’e Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ahmet Ataç, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin eşlik etti.

 Aigai Antik Kenti’nde İlk Defa İnsana Ait İzlere Rastlandı

Bu yıl Aigai Antik Kenti Nekropolis Alanında yoğunlaşan kazı çalışmalarında ilk defa 1800 yıl öncesine ait olduğu düşünülen bir insana ait izlere rastladıklarını söyleyen Kazı Heyeti Başkanı Yusuf Sezgin daha önceki yıllarda kapalı bulunan ancak geçen yıl açılan ‘Antik Yol’ ve ‘Kutsal Alan’  hakkında bilgi vererek kazı heyetinin çalışma alanında ikinci bir ‘Kutsal Alan’ temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini, drone ve fotoğraf sistemleri ile bölgenin belgelendiğini de söyledi.

Aigai kazı alanına giden, antik yol, antik dükkânlar, kale surları ve tiyatro alanında incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, “ Farklı kültürlere ev sahipliği yapan Anadolu, muhteşem bir kültürel mirasa sahip. Ortaya çıkarılan antik kentler bizlere yüzyıllar öncesinin insan ve kent yaşamı hakkında bilgi veriyor. Aigai Antik Kenti de bu miraslarımızdan birisi ve hocalarımız tarafından yapılan çalışmalar sayesinde gün yüzüne çıkartılıyor. Manisa’da  Aigai ve benzer değerlerimizin ortaya çıkarılması kültürel mirasımızı öğrenmenin yanı sıra  İlimizin turizm potansiyelinin artması açısından  da önemli” dedi.



Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

Erhan Dumlu, İYİ Parti’den Manisa İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Saruhanlı'da vefat...

Sokak ortasında silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Saruhanlı’da 102. Yıl Coşkusu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

SARUHANLI’DA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Paşaköy FK gücüne güç kattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 4.09.2019 10:26:00 984 0
Tarih: 04.09.2019 10:26 Güncelleme: 04.09.2019 10:26
Haberi Sesli Oku