Manisa Valiliği, ceza kesilen öğrenci eviyle ilgili açıklama yaptı. Cezanın, şahıslar gürültü yaptıkları için kesildiği belirtildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş yaptığı yazılı açıklamada, "09 Kasım 2013 günü saat 01.53 sıralarında Haber Merkezi 155 Polis İmdat hattını arayan bir şahsın “Yarhasanlar Mahallesi 2324 Sokakta bulunan bir apartmanda ikamet eden şahısların aşırı gürültü yaptıklarını ve rahatsız olduklarını” bildirmesi üzerine bahse konu adrese ekipler sevk edilmiştir.

Bahse konu adrese intikal eden ekiplerimiz ihbara konu bina dışında bir müddet bekleme yapmış ve gürültünün kesilmemesi üzerine bina içine girilerek gürültünün geldiği dairenin kapısı usulüne uygun olarak çalınmış, belirtilen adreste 2 bay ve 3 bayan olmak üzere toplam 5 şahsın bulunduğu, şahıslara gürültü yapıp çevreyi rahatsız etmeleri nedeniyle 5326 sayılı Kabahatler Kanununun Gürültü başlıklı 36. maddesi (Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, seksen sekiz Lira idarî para cezası verilir) hükmü gereğince işlem yapılırken kimlikleri istenildiğinde şahısların öğrenci oldukları anlaşılmıştır.

PVSK`nın 14. Maddesi "şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24 ten sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe men olunur" maddesi uyarınca şahıslar yaptıkları eylemlerden men edilmiş ve haklarında idari işlem yapılmıştır" dedi.

"KIZLI-ERKEKLİ EVE YÖNELİK UYGULAMA DEĞİLDİR"

Vali Savaş, medyada yer alan haberde bahsedilen kızlı erkekli öğrenci evine yönelik bir uygulama olmadığını belirterek, "Habere konu gazetede bahsedildiği şekilde bu konu kızlı erkekli kalan üniversiteli öğrencilere yönelik yapılan yeni bir uygulama olmayıp, daha önceki tarihlerde de benzer ihbarlar nedeniyle gürültü yaparak çevreyi rahatsız eden kişilere, öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın benzer idari işlemler yapılmış olup basında yer aldığının aksine, yapılan işlem konutta kalanların niteliğine göre yapılmış bir işlem değil, gürültü yapılması nedeniyle uygulanmış bir idari işlemdir" ifadelerine yer verdi.

"RAHATSIZLIK DUYDUK"

Basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Vali Savaş, "Basın organlarında yansıtılanlar doğruyu yansıtmamaktadır. Gündemde yer alan olayların çarpıtılması veya çarpıtılmasına gerekçe olarak kullanılması Manisa ve İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak rahatsız durumdayız." diye konuştu.

Öğrencilerle ilgili kamuoyunda yer alan haberlerle alakalı herhangi bir soruşturmanın açılmayacağını sözlerine ekleyen Vali Savaş, "Öğrencilere bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmayacak. Bu çarpıtma öğrencilerden kaynaklanan bir şey midir, başka bir husus mudur belki bunun araştırması yapılabilir. Bu konuda asıl medyanın üzerine düşen görevi daha hassasiyetle yürütmesi kanaatindeyim. Kendilerine iletilen şeylerin aslını araştırmak basın-yayın organların haber verme ahlakı ve ilkeleriyle alakalıdır" dedi.



Marmaris ilçesinde teknede çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

Bir ailenin kaderine çifte acı düştü. Çıkan bıçaklı kavgada T.B. isimli genç hayatını kaybetti.

Baba ve oğlu aynı kaderi paylaştı: Aileye çifte acı...

Bekçi H.D., kimliğini göstermek istemeyen N.A. tarafından göğsünden bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Şüphesinde haklı çıktı: Bekçiyi göğsünden bıçakladı!

Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı Mahallesi menşeli, "Altınbaş Kavunu" olarak bilinen kavun kendine has özellikleriyle öne çıkıyor.

Manisa'da Altınbaş Kavununda hasat başladı

18 yaşındaki Afgan uyruklu genç bir kadın, evinde yakınları tarafından ölü bulundu.

Genç Kadın Evinde Ölü Bulundu

Kütahya’nın Gediz İlçesinde bu yıl 21. Düzenlenen Tarhana Festivali görkemli bir törenle açıldı.

21. GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI

Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği birlik ve beraberlik yemeğine katılım yoğun oldu.

GEDİZ AKÇAALANLILAR BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİNDE 3. KEZ BULUŞTU

Kazara sürücü anne ile çocuğu yaralandı.

Trafik kazası: 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti

Boşandığı eşiyle aynı evde yaşayan kadın, eski kocası tarafından defalarca bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Bir kadın, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Dikkatsizlik sonucu iki araç kavşakta çarpıştı.

Kavşakta çarpışan iki otomobil hurdaya döndü: 5 yaralı

Yeni düğün yapan teknik direktör Hüseyin Cumhur Acar'dan haber alamayan ailesi kayıp başvurusunda bulundu.

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 11.11.2013 09:34:32 840 0

Tarih: 11.11.2013 09:34 Güncelleme: 11.11.2013 09:34
Haberi Sesli Oku
21.07.2025 15:50:00