MANİSA - Manisa´da düzenlenen Kornea´nın Sesi Grubu tarafından verilen konser sırasında Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sait Eğrilmez, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in bütün organlarını bağışladığını belirterek organ nakli kartını kendisine takdim etti. Vali Güvençer yaptığı işin takdir gerektirmediğini tabii bir görev olduğunu belirterek tüm vatandaşları organ nakline davet etti. 
Kornea nakli yapılan hasta ve kornea nakli yapan doktorlardan oluşan ´Korneanın Sesi´ grubu, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Manisa´da konser verdi.
Manisa Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kültür Merkezi Lale Salonunda düzenlenen Kornea´nın Sesi Grubu tarafından verilen konserde kornea nakli yapan Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sait Eğrilmez ile kornea nakli yapılan TRT Ses Yarışması birincisi Cem Cansız, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Özgün Düzgün ve görme engelli sanatçı Mazlum Acar ve Ege Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Senem Ersin Genç´ten oluşan Kornea´nın Sesi grubu sahne aldı.
Aşık Veysel´i kendilerine rehber edindiklerini kaydeden Sait Eğrilmez, 2009´da kurdukları Korneanın Sesi grubuyla bugüne kadar birçok konser verdiklerini söyledi. Grup, Sait Eğrilmez öncülüğünde Aşık Veysel´in parçalarını seslendirdi. İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünün sonunda Eğrilmez, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in bütün organlarını bağışladığını belirterek, organ bağış kartını takdim etti. Vali Güvençer, yaptığı işin takdiri gerektirmediğini, sadece tabii bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Güvençer, bütün vatandaşları da organ bağışına davet etti.
Gecede organ ve doku bağışında yaptığı çalışmalarla farkındalık oluşturan MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi, Turgutlu Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi ve Salihli Medigüneş Hastanesi yöneticilerine Vali Güvençer tarafından teşekkür belgesi verildi. Vali Güvençer, aynı zamanda organlarını bağışlanan Leyla Pehlivan ailesi ve minik kızına plaket takdim etti.
Konseri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, Manisa Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş ile organ bağışında bulunan vatandaşlar ve yakınları katıldı. Konser çıkışında bazı vatandaşlar da kurulan stantta organ bağışında bulundu.



Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.11.2017 08:22:08 630 0
Tarih: 09.11.2017 08:22 Güncelleme: 09.11.2017 08:22
Haberi Sesli Oku