MANİSA - Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yoğun programları arasında konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Saruhan Bey İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu ve Yönetimi, Akademik Odalar Birliği Başkanı Av. Ali Arslan ve Yönetimi Vali Mustafa Hakan Güvençer´i ziyaret etti.

Saruhan Bey İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer´e teşekkür ederek Manisa´daki görevinin hayırlı olmasını diledi.

Akademik Odalar Birliği Başkanı Av. Ali Arslan da ziyarette, Birliğin amacının hem Manisa´nın sorunları hem ülkenin genel yaşanan sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak, bu çerçevede ortak fikir oluşturup Manisa´nın gelişimi hakkında katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Dönem dönem toplanarak güncel konularla, Manisa´da yapılabilecek işlerle ilgili sorunları dile getirerek, birlikte tartışıp, ortak bir görüş oluşturmaya çalıştıklarını belirten Arslan, ?Örneğin bir çevre konusuyla ilgili, yaşanan bir sorunda yine arkadaşlarla ortak bir görüş oluşturuluyor ve Manisa kamuoyuna takdim ediliyor. Ülkenin yaşadığı genel sorunlar ile ilgili akademik odalar tek başına kendi düşüncelerini yine söylüyorlar ama birlikte bir güç olduğunu belirtmek ve Akademik Odaların da ortak düşüncesini açıklamak amacıyla bir araya gelip, bir görüş oluşturup, bunu kamuoyuna açıklıyorlar. Bu son zamanda yaşanan süreçle ilgili olarak zaten akademik odalarımız kendileri bireysel olarak açıklamalarını yaptılar, tavırlarını ortaya koydular. Birçoğunun sizlere ziyaretleri oldu ama hep birlikte gelip size düşüncelerimizi anlatmak ve bu süreç içerisinde sizin bu olaylara yaklaşımınız, sivil toplum örgütlerine verdiğiniz değer, akademik odalara verdiğiniz değer anlamında teşekkür etmek için gelmiş bulunuyoruz? dedi.

Darbe girişimine tüm akademik odalar olarak karşı durduklarını, ilk günden itibaren tavırlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını,  sonraki günlerde de birçok alanda darbeye karşı oluşturulan tepkilerin içerisinde yer aldıklarını ifade eden Arslan, ?Bizim ortak düşüncemiz, eğer darbe girişimi başarılı olsaydı ülkenin çok kötü günler yaşayacağı. Bu darbe girişimi halkımızın özverili davranışıyla, sokakta koyduğu tavırla, tabi ki akademik odaların ve üyelerinin aynı şekilde o halkın içerisinde yer alarak koymuş olduğu tavırla, direnç gösterildi bu girişime ve başarısız olması sağlandı. Sonraki süreçte olağan sürece geçmeye çalışılıyor. Bir olağanüstü süreç yaşanacaktır, bu doğaldır ama bu olağanüstü süreci en kısa zamanda olağan hale çevirmeye çalışıyoruz. Bu olağan sürece geçerken toplumda yaşanan kaygıları da dile getirmek gerekiyor. Bir an önce gerçek suçluların bulunarak yargı önüne çıkarılması, ama gerçekten bu sürecin içerisinde yer almayan, fetullah terör örgütüne destek vermeyen, geçmiş süreçte birlik olmayan kişiler üzerindeki manevi baskının da bir an önce ortadan kalması tabi ki hepimizin arzusu. Ülkemiz üzerinde hem dış güçler tarafından hem iç güçler tarafından büyük bir baskı oluşturuluyor ama Türkiye Cumhuriyeti´nin bu baskının altından kalkacağına inanıyoruz. Çünkü geçmiş dönemlerde de bu millet o özveriyi gösterdi ve bu dönemde de göstereceğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte de sizlerin Valilik olarak yapacağınız etkinliklerde, demokrasi adına, hürriyet adına yapacağınız her türlü etkinlikte yardımcı olacağımızı bildirmek istiyoruz? diye konuştu.

Vali Güvençer de konuklarına ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, birlik beraberlik içerisinde hizmet edeceklerini söyledi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.08.2016 08:52:57 289 0

Tarih: 08.08.2016 08:52

Haberi Sesli Oku