MANİSA - Dünya Gümrük Günü nedeniyle Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve personeli Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´i makamında ziyaret etti. 
Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer´e teşekkür eden Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladıklarını belirtti. Köse, ?1950 yılında Gümrük İş Birliği Konseyi Sözleşmesi imzalandı. İmzalayan ülkelerden biriside Türkiye. 1952 yılında yürürlüğe girmiş, konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 yılında gerçekleştirmiş. 1994 yılında adını Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştirmiş ve o günden bu yana 26 Ocak günü, alınan bir kararla Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. Bu örgütün kurulma amacı uluslararası ticarette formaliteleri azaltmak ve tüm üye ülkelerdeki formalitelerin aynı olmasını sağlamak, karşılaşılan sorunlara öneriler ile çözüm sunmak ve ticaretin kurallarının üye ülkeler arasında aynı olmasını sağlamak. Şu anda 180 ülke bu topluluğa üye ve dünya ticaretinin yüzde 98´ini bu üye ülkeler yapıyor.Her yıl farklı bir sloganla kutluyoruz, bu yılki sloganımız ?Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli İş Ortamı´ bu sloganı seçip öne çıkarmaktaki amaç tacirlerin bir yıl içerisinde ticarette yapmaları gerekenleri bilmelerini sağlamak, yapılan kanunları buna göre açık yapmak, yasa dışı işlemlerin önünü kesmek. Güvenli bir ekonomi, yatırımcı için, ticaret için çok önemli. Güvenli bir çalışma ortamı sağlandığında vergi kayıplarını önlüyoruz, iyi kontrol yapmış oluyoruz. Ülkeye yasa dışı girecek olan eşyaların insanlığa ve çevreye vereceği zararın önünü kesmiş oluyoruz.Vergi kaybını önlenip ekonomik sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Bakanlık olarak da bu kolaylaştırmalarda, sadeleştirmelerde önemli adımlar attık. Tek pencere sistemi diye bir sistem kurduk, diğer bakanlıklar arasında izinleri otomatik olarak sistem üzerinde görüyoruz artık. GETAP projesini geliştirdik, bunda tacir işleminin hangi aşamada olduğu takip edilebiliyor. Bu yıl da Gümrük olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, ihracatımız arttı, bizde bu çarkın bir dişlisi olmaktan mutluyuz? dedi.
Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve Manisa olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunduklarını söyledi.



SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 27.01.2018 08:27:52 1210 0
Tarih: 27.01.2018 08:27 Güncelleme: 27.01.2018 08:27
Haberi Sesli Oku