MANİSA - Dünya Gümrük Günü nedeniyle Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve personeli Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´i makamında ziyaret etti. 
Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer´e teşekkür eden Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladıklarını belirtti. Köse, ?1950 yılında Gümrük İş Birliği Konseyi Sözleşmesi imzalandı. İmzalayan ülkelerden biriside Türkiye. 1952 yılında yürürlüğe girmiş, konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 yılında gerçekleştirmiş. 1994 yılında adını Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştirmiş ve o günden bu yana 26 Ocak günü, alınan bir kararla Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. Bu örgütün kurulma amacı uluslararası ticarette formaliteleri azaltmak ve tüm üye ülkelerdeki formalitelerin aynı olmasını sağlamak, karşılaşılan sorunlara öneriler ile çözüm sunmak ve ticaretin kurallarının üye ülkeler arasında aynı olmasını sağlamak. Şu anda 180 ülke bu topluluğa üye ve dünya ticaretinin yüzde 98´ini bu üye ülkeler yapıyor.Her yıl farklı bir sloganla kutluyoruz, bu yılki sloganımız ?Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli İş Ortamı´ bu sloganı seçip öne çıkarmaktaki amaç tacirlerin bir yıl içerisinde ticarette yapmaları gerekenleri bilmelerini sağlamak, yapılan kanunları buna göre açık yapmak, yasa dışı işlemlerin önünü kesmek. Güvenli bir ekonomi, yatırımcı için, ticaret için çok önemli. Güvenli bir çalışma ortamı sağlandığında vergi kayıplarını önlüyoruz, iyi kontrol yapmış oluyoruz. Ülkeye yasa dışı girecek olan eşyaların insanlığa ve çevreye vereceği zararın önünü kesmiş oluyoruz.Vergi kaybını önlenip ekonomik sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Bakanlık olarak da bu kolaylaştırmalarda, sadeleştirmelerde önemli adımlar attık. Tek pencere sistemi diye bir sistem kurduk, diğer bakanlıklar arasında izinleri otomatik olarak sistem üzerinde görüyoruz artık. GETAP projesini geliştirdik, bunda tacir işleminin hangi aşamada olduğu takip edilebiliyor. Bu yıl da Gümrük olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, ihracatımız arttı, bizde bu çarkın bir dişlisi olmaktan mutluyuz? dedi.
Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve Manisa olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunduklarını söyledi.



Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 27.01.2018 08:27:52 1198 0
Tarih: 27.01.2018 08:27 Güncelleme: 27.01.2018 08:27
Haberi Sesli Oku