SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı, piyasada kuru üzüm fiyatının yükselmesini sağlamak amacıyla, ?Üzümünü Açığa Dökme? kampanyası başlattı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede hasat edilmeye başlanan üzümlerin kurutulup satışa hazır hale geldiğinde üreticilerin ürünlerini satmamaları için kampanya başlattıklarını belirtti.

Her yıl yaptıkları kampanya ve uyarıları bu yıl yine tekrarladıklarını ifade eden Başkan Okur, ?El Emeği Göz Nuru Ürününe Sahip Çık, Üzümünü Açığa Dökme, İhtiyacın Kadar Sat? sloganıyla kuru üzüm piyasasına yön vermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Başkan Okur şunları söyledi, ?Saruhanlı´da yetişen Dünyaca ünlü çekirdeksiz sultaniye kuru üzüm hasadına başlandı. Hasat edilip kurutulmak için sergilere serilen üzümlerilen üzümler kısa süre sonra satışa hazır hale gelecek. Ancak şu an 1 kg kuru üzümün satış fiyatı 3.80 ile 4.30 kuruş arasında değişiyor. Biz Ziraat Odaları olarak 1 kg kuru üzümün yüzde 30 kar payı ile birlikte maliyet fiyatını 4.10 kuruş olarak hesaplamıştık. Bizim hesapladığımız fiyat ile Tüccarın alım yaptığı fiyat karşılaştırılırsa arada 35 kuruş fark olduğu görülüyor. Yani şu anki satış fiyatı ürünün maliyetini kurtarmıyor. Bundan dolayı üzüm üreticilerine, ürünlerini açığa dökmemeleri, ihtiyaçları kadar satış yapmaları konusunda uyarıyoruz.?

İlçedeki üreticilerin hasat edilen kuru üzümleri satmayıp, depolarda bekletmesini istediklerini anlatan Okur, piyasadaki ürünün azalmasının ardından kuru üzüm talebinin ve fiyatının artmasını beklediklerini ifade etti. 



Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.08.2017 17:46:05 718 0
Tarih: 23.08.2017 17:46 Güncelleme: 23.08.2017 17:46
Haberi Sesli Oku