SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı, piyasada kuru üzüm fiyatının yükselmesini sağlamak amacıyla, ?Üzümünü Açığa Dökme? kampanyası başlattı. 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede hasat edilmeye başlanan üzümlerin kurutulup satışa hazır hale geldiğinde üreticilerin ürünlerini satmamaları için kampanya başlattıklarını belirtti. 

Her yıl yaptıkları kampanya ve uyarıları bu yıl yine tekrarladıklarını ifade eden Başkan Okur, ?El Emeği Göz Nuru Ürününe Sahip Çık, Üzümünü Açığa Dökme, İhtiyacın Kadar Sat? sloganıyla kuru üzüm piyasasına yön vermeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Başkan Okur şunları söyledi, ?Saruhanlı´da yetişen Dünyaca ünlü çekirdeksiz sultaniye kuru üzüm hasadına başlandı. Hasat edilip kurutulmak için sergilere serilen üzümlerilen üzümler kısa süre sonra satışa hazır hale gelecek. Ancak şu an 1 kg kuru üzümün satış fiyatı 3.75 ile 3.80 kuruş arasında değişiyor. Biz Ziraat Odaları olarak 1 kg kuru üzümün yüzde 30 kar payı ile birlikte maliyet fiyatını 4.10 kuruş olarak hesaplamıştık. Bizim hesapladığımız fiyat ile Tüccarın alım yaptığı fiyat karşılaştırılırsa arada 35 kuruş fark olduğu görülüyor. Yani şu anki satış fiyatı ürünün maliyetini kurtarmıyor. Bundan dolayı üzüm üreticilerine, ürünlerini açığa dökmemeleri, ihtiyaçları kadar satış yapmaları konusunda uyarıyoruz.? 

İlçedeki üreticilerin hasat edilen kuru üzümleri satmayıp, depolarda bekletmesini istediklerini anlatan Okur, piyasadaki ürünün azalmasının ardından kuru üzüm talebinin ve fiyatının artmasını beklediklerini ifade etti.

 



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 15.08.2016 18:42:03 1574 0
Tarih: 15.08.2016 18:42 Güncelleme: 15.08.2016 18:42
Haberi Sesli Oku