Anahtar Kelimeler: ÜZÜMÜNÜ AÇIĞA DÖKME

MANİSA - Manisa, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, borsa ve ihracatçı birliklerinin yaptığı kuru üzüm rekolte tahminlerinin tek taraflı olduğunu ve bunun yabancı alıcıya fayda sağladığını ileri sürerek "Rekolte tahmini yapılacaksa mutlaka Tarım Bakanlığı tarafından yapılmalıdır. 

Manisa, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, borsa ve ihracatçı birliklerinin yaptığı kuru üzüm rekolte tahminlerinin tek taraflı olduğunu ve bunun yabancı alıcıya fayda sağladığını ileri sürerek "Rekolte tahmini yapılacaksa mutlaka Tarım Bakanlığı tarafından yapılmalıdır." dedi.

Kaçire, Saruhanlı, Sarıgöl, Alaşehir, Gölmarmara, Salihli, Akhisar ilçelerinin ziraat odaları başkanlarının da katıldığı basın toplantısında, İzmir Ticaret Borsasının (İTB), 2016-2017 sezonu kurum üzüm rekoltesinin 313 bin 134 kilogram olacağı yönündeki beklentisini çok yüksek bulduklarını belirtti. 

Rekoltenin yüksek gösterilmesinin yanı sıra Tariş Üzüm Birliğinin elinde stok kaldığı, bu yüzden de fiyat belirlenmediği şeklindeki açıklamaların üreticilerin şevkini kırdığını aktaran Kaçire, devlet müdahalesi olmadığı takdirde üreticilerin elindeki üzümün yok pahasına satılacağından endişe ettiklerini vurguladı. 

İTB´nin açıkladığı rakamın gerçekçi olmadığını ileri süren Kaçire, şunları söyledi: 

"Kuru üzümün açığa yatırılması, bindiğimiz dalı kesmektir. Bu yüzden üzüm fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmakta, üreticilerimiz zarar etmektedir. Devlet desteği ile Tariş Üzüm Birliğinin, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Toprak Mahsulleri Ofislerinin müdahale alımı yapması sağlanmalıdır. Üreticilerimizin ihtiyacı kadar ürünü satıp, kalanını bekletmesini istiyoruz. Yaş ve kuru üzüme ihracat desteği verilmeli, rekolteye göre artırılmalıdır. Sektörün korunması için üzüm ithalatının önüne geçilmelidir. Rekolte tahmini yapılacaksa mutlaka Tarım Bakanlığı tarafından yapılmalıdır. Borsa ve ihracatçı birliklerinin yaptığı açıklamalar tek taraflı olup, spekülatif yaklaşımlar sadece yabancı alıcıya fayda sağlamaktadır. Borsamızın açıklamış olduğu üzüm rekoltemiz çok yüksektir, bizim üzüm rekoltemiz bu değildir. Yüksek bir rekolte açıklamışlardır."



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.08.2016 16:25:40 621 0

Tarih: 18.08.2016 16:25

Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri