MANİSA - Üzümün başkenti olarak nitelendirilen Manisa’da, üretim maliyetlerinin düşürülmesi, özellikle küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliği amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kelter desteğine Demirci ve Köprübaşı ilçeleriyle devam etti. Kelterlerini teslim alan üreticiler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

“Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" söyleminden hareketle yola çıkarak her daim üreticinin yanında olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu kez de üzümün merkezi olan Manisa’da üreticilere kelter desteğinde bulunuyor.  Bu kapsamda Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde düzenlenen törenle kelterler üreticilere teslim edildi. Demirci ilçesinde düzenlenen kelter dağıtım programına, Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Belediye Meclis Üyeleri, Demirci Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Gökhan Demir, Demirci Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi, Mahalle Muhtarları ve üreticiler katıldı.

Üreticiye yönelik projeleri tek tek anlattı

Programa katılım sağlayanlarla tek tek tokalaşan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Geride bıraktığımız pandemi süreci ve şuandaki savaş durumu tarımın, kırsalın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Biz de başkanımızın talimatıyla kırsala desteğimiz arttırarak devam ediyoruz. 2022 yılı içerisinde toplam 70 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya aktardık. Bunların içerisinde hayvan içme suyu göleti yapımı, temizliği, taral doldurma tesisleri, sulama kooperatiflerine boru desteği verilmesi, sulama havuzlarının yapılması, koç desteği ve meyve fidanı desteği gibi onlarca proje yer alıyor. Bugün de güzel şehrimizin güzel ilçesi Demirci’de kelter dağıtım programında sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Her buluşmamız kırsala destekle oluyor. Meyve fidanı dağıtımı ardından gübre dağıtımıyla bir araya gelmiştik. İnşallah önümüzdeki ay da zeytin üreticilerimiz için kasa dağıtımında bir arada olacağız. Daha sonra da 3 kooperatifimize burada sulama için boru desteğinde bulunacağız. Dağıtımını yaptığımız bu kelterleri bereketli günlerde kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun temennilerinde bulundu” dedi.

Teşekkür etti

Demirci Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi de üreticiye sağlanan destekler nedeniyle memnuniyetini dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Büyükşehir ekibine bu hizmetleri nedeniyle Demirci adına teşekkür ediyorum. Saygılar ve sevgiler sunuyorum” dedi.

İhtiyaç duyduğumuz her an yanımızda

İhtiyaç duydukları her an Büyükşehir Belediyesi’nin yanlarında olduğunu dile getiren İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, “Gerçekten Büyükşehir’den memnunuz. Allah razı olsun Cengiz başkandan, personelinden Büyükşehir Belediyesi’ni kendim gibi, üst kuruluşum, yan kuruluşum olarak görüyorum. Aynı aile gibi görüyorum. Tarımla ilgili, çiftçilerimiz adına sonsuz teşekkür ediyorum. Özellikle son 2-3 yıldır çok destek oluyorlar. İhtiyacımız olduğunda kapılarını çaldığımızda bizi hiçbir zaman boş bırakmadılar. Sağ olsun Büyükşehir. Teşekkür ederiz Büyükşehir” ifadelerinde bulundu.

Büyükşehir’in üreticiye dokunuşları devam ediyor

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tarım anlamında dokunuşların devam ettiği dile getirerek, “Kendisine buradan teşekkür ederim. Desteklerinizin devamını bekliyoruz” dedi.

Üretici memnuniyetini paylaştı

Konuşmaların ardından kelterleri teslim alan üreticiler şu ifadelerle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

 Server Aslan: Allah razı olsun. Teşekkür ederiz.

 Ahatlar Mahalle Muhtarı Fikret Demirkan: Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olsun

Osman Dönmezer: Teşekkür ederim.  Bu hizmeti bize verdiği için Allah razı olsun.

 Cemil Dağlar: Sayın başkanıma bizi düşündüğü için çok çok teşekkür ederim. İnşallah bunların devamını bekliyoruz.

 Emin Sönmez: Kırsalda zor şartlar altında bir şeyler üretmeye çalışan üreticilerimize bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bunlar insanlarımızı küçük de olsa destek olan şeyler. Bu çalışmanın fikir babasından buraya getirip taşıyan arkadaşa kadar herkese teşekkür ediyoruz. 

Mehmet Karakaya: Büyükşehir’in yaptığı bu katkılardan çok memnunuz.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.06.2022 13:09:00 0

Tarih: 20.06.2022 13:09

Haberi Sesli Oku