Saruhanlı’da dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz üzümler, hasadın ardından ovalardaki kurutma alanlarına serilmeye başlandı. Hasat heyecanının yaşandığı ovalarda, üretici en az 16,5 lira fiyat bekliyor.

Saruhanlı’da dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz üzüm hasadının heyecanı sürüyor. Bölgenin ‘sarı altını’ı olarak nitelendirilen çekirdeksiz Sultaniye üzümü, çoğunluğu kadın olmak üzere işçiler tarafından büyük bir titizlikle toplanıyor. Sabah erken saatlerinde üzüm bağlarına giren işçiler, günlük 135 TL yevmiye karşılığında kentin markası haline gelen Sultaniye üzümünü tüketiciyle buluşturmak için çalışmaya başladı. Dallardan salkımlar halinde kesilen üzümler, ovadaki kurutma alanlarına serilmeye başlandı. Sabahın ilk ışıklarıyla bağlardan toplanan yaş üzümler, potasyum ve zeytinyağlı karışıma batırıldıktan sonra metrelerce uzunluktaki sergilerde kurutulmaya bırakılıyor. 10 günün ardından kaldırılan üzümler, tesislerde işlendikten sonra ihracatı yapılmak üzere firmalara gönderilerek paketlenip, hazırlanıyor.

ÜRETİCİ 16,5 TL FİYAT BEKLİYOR

110 bin dekar tarım alanının 35 bin dekarında üzüm üretilen Saruhanlı İlçesi Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Üzümün başkenti Saruhanlı ilçesinde 2021 yılı üzüm hasadı başladı. Bu yıl don olayı yaşadık. TARSİM sigortalarının açıklamış olduğu hasara göre yüzde 40 verim düşüklüğü gerçekleşti. Bu bizi üzmektedir ama ilçemizde TARSİM üyelerinin ileri düzeyde olunması çiftçilerimizi rahatlamıştır. Buradan üreticilerimize sesleniyorum. Hasat dönemi hareketli geçen bir dönem. Çiftçilerimiz mümkün olduğu kadar dikkat etsinler. Bu yıl ilçemizde geçmiş yıllara nazaran rekolte kaybı bulunmaktadır. İnşallah hükümetimiz üzüm fiyatı konusunda bize destek olur. Ziraat odaları olarak, kuru üzüm fiyatını 16,5 lira olmasını istiyoruz. Çünkü girdi maliyetlerimiz çok yüksek, çiftçimiz çok zorlanıyor. Devlet büyüklerimizden fiyat konusunda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Üzüm üreticisi Ümit Başkaya, “Kendime ait 30 dönüm bağım var. Bu sene don olayından dolayı yüzde 40’lara varan zararımız var. İyi bir fiyat bekliyoruz” dedi.

Üzüm işçisi Meryem Yalın, “İşlerimiz iyi. Soma ilçesinden buraya çalışmaya geliyorum. Sabahın 04.00’ünde uyanıyorum. 07.00’de iş başı yapıyorum. Tüm gün üzüm seriyoruz. Memnunuz” dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

Erhan Dumlu, İYİ Parti’den Manisa İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Saruhanlı'da vefat...

Sokak ortasında silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Saruhanlı’da 102. Yıl Coşkusu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

SARUHANLI’DA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Paşaköy FK gücüne güç kattı

Gebze'de 6 katlı bina çöktü! Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Polisten 750 metre kaçtı, 40 yıl hapisle aranan firari çıktı

Silahlı saldırının faili tutuklandı

Pazarda kaybolan 15 yaşındaki çocuktan 21 gündür haber alınamıyor

Korkunç kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Kendisine silah doğrultan adamın üzerine yürüyüp bıçakla öldürdü

Manisa’da 5 yıldır firari olan şahıs yakalandı

Motosiklet kazası: 1 ağır yaralı

Taksi şoförünün darbedildiği anlar kamerada

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.08.2021 18:26:00 1289 0
Tarih: 25.08.2021 18:26 Güncelleme: 25.08.2021 18:26
Haberi Sesli Oku