Anahtar Kelimeler: üreticisine evlat muamelesi”

SARUHANLI - İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, her yıl törenle açıklanan üzüm alım fiyatlarının bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi’nin internet sitesinden sessiz sedasız olarak açıklandığını vurgulayarak, “Çay ve fındık fiyatlarını mitinglerde açıklayan hükümet, üzüme gelince sessizliğe büründü. Belirledikleri fiyatı üzüm üreticisine açıklayacak yüzü olmayanlar, yarın çiftçinin karşısına nasıl çıkacak” dedi.

   Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bandırmalı çekirdeksiz kuru üzüm, 6111 (10 numara) için 14 lira, 6112 (9 numara) için 13 lira, 6113 (8 numara) için 12.50 lira, 6114 (7 numara) için 12 lira fiyat belirledi. Açıklanan fiyatlar üzüm üreticisinde hayal kırıklığına sebep oldu. Bu yıl kuru üzüm fiyatını en az 18 lira bekleyen üreticiler, fiyatların sessiz sedasız açıklanmasına da tepki gösterdi. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da açıklanan fiyat hakkında değerlendirmelerde bulundu. Üzüm üreticisinin haftalardır heyecanla beklediği alım fiyatının sessiz sedasız açıklanmasının akla mantığa sığmadığını aktaran Eryılmaz, “Üzüm üreticisi, çay ve fındık üreticisinin yanında adeta bir üvey evlat muamelesi görüyor. Çay ve fındık fiyatları mitinglerde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından coşkuyla açıklanırken, üzüm fiyatları ise TMO’nun sitesi üzerinden sessiz sedasız bir haberle duyuruluyor. Fiyatların sessiz sedasız açıklanması bir yana verilen fiyat ise daha enteresan. Enflasyonun zirve yaptığı, maliyetlerin alıp başını gittiği bir dönemde üretici, en az 18 lira beklediği üzüm fiyatı, TMO tarafından 14 lira olarak açıklandı. Bu 14 liralık rakam ise 10 numara olarak geçiyor ve sadece göstermelik. Bu fiyat üreticiye verilmiyor. En iyi üzümü dahi 13 liradan alınacağı aşikâr. Bu fiyatın akla vicdana sığar bir yanı yoktur. Açıklanan bu fiyat sebebiyle Alaşehir ve Sarıgöl bölgesinde yaş üzüm fiyatlarında da hızlı bir düşüş olacaktır. Bu kaçınılmazdır. AK Parti hükümeti üzüm üreticisini can evinden vurmuştur” dedi. 

  Manisa’ya gösterilen üvey evlat muamelesine artık son verilmesi gerektiğini belirten Eryılmaz, “Manisalı bir Tarım ve Orman Bakanının üzüm üreticisine bu fiyatı reva görmesi, aslında onun ne kadar Manisa’dan uzak olduğunun bir göstergesidir. Manisalı Bakan adeta üzümün üzerine toprak atmıştır. Daha önceden törenlerle fiyat açıklayanlar bu sene sessizliğe gömülmüştür. Buradan soruyoruz. Belirledikleri fiyatı üzüm üreticisine açıklayacak kadar yüzü olmayanlar, yarın çiftçinin karşısına nasıl çıkacak” diye konuştu.



Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

Avda kuzeninin silahından çıkan saçmalarla öldü

Sena Nur Doğan cinayetinde şok detaylar

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Saruhanlı’da 34 bin 890 hapla yakalandı

Silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Dijital dünyada sosyalleşen ergenleri bekleyen riskler var

Manisa’da yılbaşı denetiminde aranan 14 şahıs yakalandı

Eski Ak Partili kadın yönetici evinde ölü bulundu

2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.09.2021 19:30:00 1020 0
Tarih: 07.09.2021 19:30 Güncelleme: 07.09.2021 19:30
Haberi Sesli Oku