45 Gün Süren Hasat 15 Günde Tamamlandı

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde önceki yıllarda bir ay süren üzüm hasadı, bu yıl yaşanan doğal afetlerin ürün verimini düşürmesi nedeniyle 15 günde yapılan hasat bu 15 günde tamamlandığını belirtti.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl ki üzüm rekoltesinde geçen yıllara göre %60 düşüş kaydedildiğini bildirdi.

İlçede don ve dolu gibi doğal afet meydana geldiğini, bunun da ürünü olumsuz etkilediğini dile getiren Okur, şöyle dedi:

?Bu yıl üzüm hasadının başlamasıyla bitmesi bir oldu. 15 Ağustos´ta başlayan hasat Eylül ayının itibariyle tamamlandı. Kış aylarında yaşanan don ve dolu gibi doğal afetler nedeniyle üzümün verimi düştü. Verim düşük olunca hasat kısa sürdü. Önceki yıllarda 1,5 ay süren üzüm hasadı bu yıl 15 günde tamamlandı.?

Yöredeki üzüm rekoltesinde geçen yıllara oranla yüzde 60´lara varan rekolte kaybının görüldüğünü ifade eden Okur, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sezon başında Ege Bölgesi tahmini kuru üzüm rekoltesi açıklanmıştı. Bugün anlaşılıyor ki gerçekleşen rekolte tahmin edilen rekoltenin çok çok altındadır. Üzümdeki rekolte tahmini çalışmalarının hasada başlaman önce değil, hasat tamamlandıktan sonra yapılması daha sağlıklı ve doğru olacaktır. Biz bu manada hasadın tamamlandığı şu günlerde köyleri dolaşarak üreticilerle birebir görüşüp, sergileri inceliyoruz. Yaptığımız gözlem ve araştırmalarımıza göre şunu açıkça söyleyebiliriz, bu yıl üzümde yüzde 60´nın üzerinde verim düşüklüğü var.

Başkan Okur, rekolte düşüklüğüne karşın bu yıl ürünün kalitesinde sorun olmadığını, son günlerde ürün fiyatındaki hareketliliğin ise üreticiyi umutlandırdığını ancak fiyatın daha da yükselmesini beklediklerini kaydetti.

Üzüm üreticisi Uysal Akdeniz ise geçen yıl 15 ton üzüm aldığı 25 dekar bağdan bu yıl sadece 3 ton verim alabildiğini belirterek, rekoltedeki düşüşe dikkat çekti. 



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 17.09.2015 17:19:01 433 0

Tarih: 17.09.2015 17:19
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
5.06.2025 12:13:00