Anahtar Kelimeler: elleriyle ağaca şekil veriyor

Usta elleriyle ağaca şekil veriyor
Demirci ilçesi Hoşçalar Mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Halil Yanar, evinin bir köşesindeki atölyesinde el aletleriyle ağaçlara şekil veriyor. El emeği göz nuru döken Halil Yanar’ın ağaçtan yaptığı mutfak ve süs eşyaları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Demirci'nin kırsal Hoşçalar Mahallesinde yaşayan Halil Yanar, el emeğinin yerini makine üretimine bırakmasına rağmen, halen evinin bir köşesindeki küçük atölyesinde el emeği göz nuru dökerek ahşaba şekil veriyor.
Ahşap oymacılığına 15 yıl önce başlayan 3 çocuk babası Halil Yanar, ahlat, ardıç, gürgen ve pırnal meşesinden küçük el aletleri ve süs eşyaları yapıyor.
Halil Yanar, atölyesinde ahşaptan kaşık, kepçe, oklava, havan, hamur tahtası, testi, traktör, çaydanlık altı, kirman, pişirgeç, oyun kaşığı, at arabası gibi yüzlerce eşya yapıyor. Yaptığı eşyaların modellerini de kendi çizen Yanar, ürünlerini ilçede cumartesi günleri kurulan pazarda vatandaşların beğenisine sunarak satış yapıyor.
Sigara, alkol ve internet gibi kötü alışkanlıkların yerine oyma sanatı ile ilgilendiğini söyleyen Halil Yanar, ”Televizyon dahi izlemiyorum. Günlük işlerimi bitirdikten sonra atölyeme oturup farklı ahşap şekiller yapıyorum. O kadar severek yapıyorum ki çalışırken her şeyi unutuyorum.” dedi.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 14.01.2025 14:44:00 1544 0
Tarih: 14.01.2025 14:44 Güncelleme: 14.01.2025 14:44
Haberi Sesli Oku