Son Dakika

Ürettiği Kolonyayla Eşinin 20 Yıllık Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Saruhanlı ilçe milli eğitim müdürü kimyager Osman Aguş (44), ürettiği kolonyalar ile eşi Emine Aguş’un (42), 20 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdü. Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünlerini şişeye sığdıran müdür, patentini aldığı kolonyalarla, eşinin kendi markasını oluşturmasını sağladı. El ele veren çift, Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünlerinden ürettikleri kolonyaları satışa sunmanın gururunu yaşıyor.

 

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bundan 5 yıl önce ilçe milli eğitim müdürü olarak atanan Osman Aguş, 2012-2019 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kimya alanında doktorasını tamamlamasının ardından, kolonya ve parfüm kokularına merağı olan eşi, 2 çocuk annesi Emine Aguş’un, hayalini gerçeğe dönüştürdü. Eşi için önlüğü giyerek laboratuvara giren müdür, 2 yıllık AR-GE çalışmaları ardından, Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünleri mesir, Manisa Lalesi, anemon, sultaniye üzüm ve sultaniye asma yaprağından kolonya çeşitleri üretti. Patentini aldığı ürünleri, eşinin oluşturduğu sağlık-güzellik markası adı altında satışa sunarak, eşini iş yeri sahibi yapan müdür, eşinin 20 yıllık hayalini de gerçeğe dönüştürdü. Çift, ürettikleri ürünleri kendi markalarıyla satışa sunmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyor.

 

Saruhanlı ilçe milli eğitim müdürü Osman Aguş, “2003 yılında girdiğim milli eğitim camiasında kimyager olarak yüksek lisansımı ve doktorumu tamamladım. Eşimin de özellikle kolonya kokularına karşı bir merağı, ilgisi ve hayali vardı. Onun hayalini gerçekleştirmek amacıyla 2009 yılında doktoramı

 

bitirdikten sonra tekrar laboratuvara girdim. Bir Manisalı olarak neler yapabiliriz, farklı neler oluşturabiliriz? düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Manisa’mızın dünyaca ünlü yerel ürünleri, mesir macunu, sultaniye üzümü, Manisa Lalesi, anemonu, sultaniye asma yaprağından kolonya ürettim. Yaklaşık iki yıldır yaptığımız AR-GE ve patent çalışmaları sonucunda ürünlerimizi oluşturduk, ürettik. Hem eşimizin hayali gerçekleşti hem de Manisa’mıza özgü yöresel ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatımız oldu” diye konuştu.

 

Eşinin desteğiyle kendi markasını oluşturarak işletme sahibi olan Emine Aguş, “Evlendiğimizde aslında bunu sık sık konuşuyorduk. Bu hayali gerçekleştirmek 20 yıl sonraya nasip oldu. Eşimle kendi markamızı oluşturduk. Manisa’mızın zenginliklerini, kolonyalarımızla duyurmuş olacağız. Manisa zaten marka bir şehir. Tarihi geçmişi ve tarihi güzellikleri olan bir şehir. Biz de ürünlerimizle bu kente güzel bir değer kattığımızı düşünüyoruz. Gururluyuz” diye konuştu.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
2.11.2024 17:17:00 713 0

Tarih: 02.11.2024 17:17

Haberi Sesli Oku