Ürettiği Kolonyayla Eşinin 20 Yıllık Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Saruhanlı ilçe milli eğitim müdürü kimyager Osman Aguş (44), ürettiği kolonyalar ile eşi Emine Aguş’un (42), 20 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdü. Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünlerini şişeye sığdıran müdür, patentini aldığı kolonyalarla, eşinin kendi markasını oluşturmasını sağladı. El ele veren çift, Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünlerinden ürettikleri kolonyaları satışa sunmanın gururunu yaşıyor.

 

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bundan 5 yıl önce ilçe milli eğitim müdürü olarak atanan Osman Aguş, 2012-2019 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kimya alanında doktorasını tamamlamasının ardından, kolonya ve parfüm kokularına merağı olan eşi, 2 çocuk annesi Emine Aguş’un, hayalini gerçeğe dönüştürdü. Eşi için önlüğü giyerek laboratuvara giren müdür, 2 yıllık AR-GE çalışmaları ardından, Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünleri mesir, Manisa Lalesi, anemon, sultaniye üzüm ve sultaniye asma yaprağından kolonya çeşitleri üretti. Patentini aldığı ürünleri, eşinin oluşturduğu sağlık-güzellik markası adı altında satışa sunarak, eşini iş yeri sahibi yapan müdür, eşinin 20 yıllık hayalini de gerçeğe dönüştürdü. Çift, ürettikleri ürünleri kendi markalarıyla satışa sunmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyor.

 

Saruhanlı ilçe milli eğitim müdürü Osman Aguş, “2003 yılında girdiğim milli eğitim camiasında kimyager olarak yüksek lisansımı ve doktorumu tamamladım. Eşimin de özellikle kolonya kokularına karşı bir merağı, ilgisi ve hayali vardı. Onun hayalini gerçekleştirmek amacıyla 2009 yılında doktoramı

 

bitirdikten sonra tekrar laboratuvara girdim. Bir Manisalı olarak neler yapabiliriz, farklı neler oluşturabiliriz? düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Manisa’mızın dünyaca ünlü yerel ürünleri, mesir macunu, sultaniye üzümü, Manisa Lalesi, anemonu, sultaniye asma yaprağından kolonya ürettim. Yaklaşık iki yıldır yaptığımız AR-GE ve patent çalışmaları sonucunda ürünlerimizi oluşturduk, ürettik. Hem eşimizin hayali gerçekleşti hem de Manisa’mıza özgü yöresel ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatımız oldu” diye konuştu.

 

Eşinin desteğiyle kendi markasını oluşturarak işletme sahibi olan Emine Aguş, “Evlendiğimizde aslında bunu sık sık konuşuyorduk. Bu hayali gerçekleştirmek 20 yıl sonraya nasip oldu. Eşimle kendi markamızı oluşturduk. Manisa’mızın zenginliklerini, kolonyalarımızla duyurmuş olacağız. Manisa zaten marka bir şehir. Tarihi geçmişi ve tarihi güzellikleri olan bir şehir. Biz de ürünlerimizle bu kente güzel bir değer kattığımızı düşünüyoruz. Gururluyuz” diye konuştu.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

Yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 21 yaralı

Selendi Belediyespor 3 puanı 3 golle aldı

Bedesten’de ‘Aşk ile Akıl’ buluştu

Eski sevgili dehşeti… Ünlü fenomenin cesedi ormanda bulundu!

Park halindeki minibüs alevlere teslim oldu

Kamyona arkadan çarpan otomobil hurdaya döndü; 1 ölü 1 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Kazada yaralanan kadın polis memuru da şehit oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
2.11.2024 17:17:00 986 0
Tarih: 02.11.2024 17:17 Güncelleme: 02.11.2024 17:17
Haberi Sesli Oku