Ürettiği Kolonyayla Eşinin 20 Yıllık Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Saruhanlı ilçe milli eğitim müdürü kimyager Osman Aguş (44), ürettiği kolonyalar ile eşi Emine Aguş’un (42), 20 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdü. Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünlerini şişeye sığdıran müdür, patentini aldığı kolonyalarla, eşinin kendi markasını oluşturmasını sağladı. El ele veren çift, Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünlerinden ürettikleri kolonyaları satışa sunmanın gururunu yaşıyor.

 

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bundan 5 yıl önce ilçe milli eğitim müdürü olarak atanan Osman Aguş, 2012-2019 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kimya alanında doktorasını tamamlamasının ardından, kolonya ve parfüm kokularına merağı olan eşi, 2 çocuk annesi Emine Aguş’un, hayalini gerçeğe dönüştürdü. Eşi için önlüğü giyerek laboratuvara giren müdür, 2 yıllık AR-GE çalışmaları ardından, Manisa’nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünleri mesir, Manisa Lalesi, anemon, sultaniye üzüm ve sultaniye asma yaprağından kolonya çeşitleri üretti. Patentini aldığı ürünleri, eşinin oluşturduğu sağlık-güzellik markası adı altında satışa sunarak, eşini iş yeri sahibi yapan müdür, eşinin 20 yıllık hayalini de gerçeğe dönüştürdü. Çift, ürettikleri ürünleri kendi markalarıyla satışa sunmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyor.

 

Saruhanlı ilçe milli eğitim müdürü Osman Aguş, “2003 yılında girdiğim milli eğitim camiasında kimyager olarak yüksek lisansımı ve doktorumu tamamladım. Eşimin de özellikle kolonya kokularına karşı bir merağı, ilgisi ve hayali vardı. Onun hayalini gerçekleştirmek amacıyla 2009 yılında doktoramı

 

bitirdikten sonra tekrar laboratuvara girdim. Bir Manisalı olarak neler yapabiliriz, farklı neler oluşturabiliriz? düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Manisa’mızın dünyaca ünlü yerel ürünleri, mesir macunu, sultaniye üzümü, Manisa Lalesi, anemonu, sultaniye asma yaprağından kolonya ürettim. Yaklaşık iki yıldır yaptığımız AR-GE ve patent çalışmaları sonucunda ürünlerimizi oluşturduk, ürettik. Hem eşimizin hayali gerçekleşti hem de Manisa’mıza özgü yöresel ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatımız oldu” diye konuştu.

 

Eşinin desteğiyle kendi markasını oluşturarak işletme sahibi olan Emine Aguş, “Evlendiğimizde aslında bunu sık sık konuşuyorduk. Bu hayali gerçekleştirmek 20 yıl sonraya nasip oldu. Eşimle kendi markamızı oluşturduk. Manisa’mızın zenginliklerini, kolonyalarımızla duyurmuş olacağız. Manisa zaten marka bir şehir. Tarihi geçmişi ve tarihi güzellikleri olan bir şehir. Biz de ürünlerimizle bu kente güzel bir değer kattığımızı düşünüyoruz. Gururluyuz” diye konuştu.



Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
2.11.2024 17:17:00 0
Tarih: 02.11.2024 17:17 Güncelleme: 02.11.2024 17:17
Haberi Sesli Oku