SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde 2015 yılı ürünü domates hasadına başlandı.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ve Tarımsal Danışman Ülkü Aras ile birlikte Kayışlar Mahallesinde domates hasadı başlayan tarla ve sergileri gezerek inceledi.

Tarım işçilerinin sorunlarını tarlada dileyen Kanyılmaz, daha sonra yurt dışına ihracat edilen Sanayi Tipi Kurutmalık domates sergilerine geçti. Burada Kayışlar Mahallesi Muhtarı Baki Ulu, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz´a sistemin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Kanyılmaz incelemenin ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ? Kayışlar Mahallesinde Sanayi Tipi Kurutmalık domates ekimi yapan Muhtarımız Baki Ulu´nun tarlasını gezdik. Bu yıl don olayından dolayı çok iyi olmadığını belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ?domates fiyatının 25 kuruştan 15 Kuruş´a düşülen domates fiyatlarının gerilemesi çiftçimizi çok mağdur durumda bırakmıştır. Eğer şartlar böyle devam ederse önümüzdeki yıl domates ekim alanlarının yarı yarıya düşebileceğini bununda hem ülke ekonomisine hem de çiftçimize büyük kayıplara sebep olacağını söyledi.

Tarla sahibi Baki Ulu ise, Bu yıl verimin geçmiş yıllara nazaran düşük 500 dekar domates ekiyorum. Geçen yıl fiyatların 25 kuruştan fabrikaya verdiğimiz kurutmalık domates, bu yıl ise 17 Kuruş´a geriledi. Buda %30 düşük olduğunu söyledi.



Saruhanlı’da Vefat…

Salihli'de infaz koruma memuru yaşamına son verdi

Su kuyusunda cansız bedeni bulunan Hasret'in katili cinayeti böyle itiraf etti

Sağlık çalışanı, yaralılara müdahale yerine gazeteciyi engellemeye çalıştı

Manisa FK, Sarıyer maçı hazırlıklarını tamamladı

Türkiye'nin milli meyvesi incir, bu yıl üreticisine tat vermedi

İş kazası: 1 ölü

Yolcu Otobüsü ile Tır Çarpıştı: 20 Yaralı

İKTİDAR BECERİKSİZ EKONOMİ POLİTİKALARIYLA VATANDAŞI BORÇ SARMALINA SOKTU

Bariyerlere çarpan otomobilde 2 kişi yaralandı

Turgutlu Belediyespor Kadın Voleybol Takımından 5’te 5’lik Başarı

Gördes’te iki araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Mantar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu

Tırların kazası ucuz atlatıldı

Nar toplamak isterken canından oluyordu: Kuyuya düşen çocuk kurtarıldı

Yunusemre'nin mali hazırlık bütçesi 3 milyar 175 milyon TL

Alaşehir'de kontrolden çıkan kamyonet dehşet saçtı: 2 ölü 3 yaralı

Manisa CBÜ Radyo ve Stüdyosu açıldı

Foça'da sele kapılan kişinin kimliği belirlendi

Kameralarla donatılan evden çok sayıda uyuşturucu madde çıktı

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 12.08.2015 19:04:11 539 0
Tarih: 12.08.2015 19:04 Güncelleme: 12.08.2015 19:04
Haberi Sesli Oku