ÇEVRE - Son yıllarda ünlülerin ´gizli tatil cenneti´ olarak ünlenen Marmaris´in Selimiye Mahallesi, yaz aylarında özellikle binlerce yerli turistin akını nedeniyle yoğunluğu kaldıramaz hale geldi.

İlçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki etrafı dağlarla çevrili bir koyda bulunan Selimiye, doğal güzellikleri ve magazin basının olmamasından dolayı gözlerden uzak tatil yapmak isteyen çok sayıda ünlünün ilk adresi oldu. İngiliz The Times Gazetesi´nin de Türkiye´deki "gizli cennetler" arasında gösterdiği Selimiye, her geçen yıl ününe ün kattı. Denizden yatlarıyla karadan da otomobilleriyle Selimiye´yi görmek ve tatil yapmak için gelenler bu yaz da mahallenin yoğunluk yaşamasına neden oluyor.

Selimiye Mahallesi Muhtarı Şenol Deniz yaptığı açıklamada, bin 500 nüfusa sahip mahallelerini yaz aylarında günübirlikçilerle birlikte 7 bine yakın kişinin tatil için tercih etmesinin beraberinde bazı sorunları da getirdiğini söyledi.

"TANKERLE SU TAŞIYORUZ , PARK YERİ BULAMIYORUZ"

Altyapılarının bu kadar kalabalığı kaldıramadığına dikkat çeken Deniz, "Çok sıkıntımız var. Artık bu kadar kalabalıkla baş edemiyoruz, yardım bekliyoruz. En büyük sorunumuz altyapı eksikliği. Şebeke suyumuz yetmiyor, tankerlerle su taşımak zorunda kalıyoruz. Yukarı mahallenin suyunu kesip, sahildekilere veriyoruz, bu durum haklı şikayetlere yol açıyor" dedi.

Selimiye´nin altyapısının bir an evvel yapılması gerektiğine işaret eden Deniz, foseptiklerin yüzde 90´nın sızdırmalı olduğunu vurguladı. Deniz, foseptiklerin denize akmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

5 BİNADAN 3´Ü KAÇAK

Yerli turistlerin büyük bir bölümünün özel araçlarıyla geldiğini belirten Deniz, bundan ötürü park yeri bulmakta da sıkıntı çektiklerini kaydetti. Otomobillerin yol kenarı boyunca park edildiğini ve çoğu zaman trafiği aksattıklarını anlatan Deniz, bir günde 4 kez park cezası kesilen araçlar olduğunu, tatilcilerin kendilerine şikayete geldiklerini aktardı. Deniz, bir diğer sorunlarının ise imar konusu olduğunu bildirdi. Selimiye´deki yaklaşık 500 binanın 300 kadarının kaçak durumda olduğuna değinen Deniz, imar planlarının çıkartılması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÜNLÜLERDEN BAZILARI YAZLIK ALDI

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Büyükşehir Yasası´ndan önce köy olan Selimiye´yi çok sayıda ünlü tatil için tercih ediyor. Ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek, şirin mahalleden yazlık satın alırken, aralarında Sinem Kobal, Nilüfer, Emel Sayın, Ebru Şallı, Eda Taşpınar, Erol Evgin ve Altan Erkekli´nin bulunduğu çok sayıda ünlü isim de zaman zaman tatillerini Selimiye´de geçiriyor. Selimiye ayrıca ünlü Rus iş adamı Roman Abramoviç ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates gibi yabancı ünlüleri de konuk etti.

Arazi yetersizliği ve imar sorunları nedeniyle yeni turisttik tesisler yapılamayan Selimiye´de toplam 4 bin kadar yatak kapasitesi bulunuyor. Konaklama yeri eksikliğinden dolayı otellerin oda fiyatları 250 liradan başlıyor, 800 liraya kadar çıkıyor.



Saruhanlı’da Vefat…

Aigai antik kentinde sağlık için yürüdüler

Turgutlu'da kamyonet takla attı: 2 yaralı

Muaythai Zafer Kupası'nda Saruhanlı fırtınası!

CHP Genel Başkanı Özel, Ferdi Zeyrek'in kızı Nehir'in üniversiteye kaydını yaptırdı

Tel sergiyle üzümün kalitesi 1 numara yükseliyor

Almanya’da yürümekte zorlanırken, Türkiye’de yeniden bisiklete bindi

Ayşe Begüm Onbaşı ve Can Derviş'ten Türkiye Şampiyonası'nda Çifte Altın

Torbalı'da eğitim uçağı düştü… Pilot adayı öldü!

Saruhanlı’da Vefat… Mahalleyi yasa boğan ölüm!..

Hande Ünsal Selendi’de konser verdi

Yakalanmasalardı 30 Ağustos öncesi ülkeyi kana bulacaklardı

Manisa'da Muaythai Turnuvası heyecanı yaşanacak

Manisa'da CHP'yi yasa boğan ölüm

Otomobil ile transit kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Polis memuru kazada hayatını kaybetti

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 27.08.2015 09:13:34 572 0

Tarih: 27.08.2015 09:13 Güncelleme: 27.08.2015 09:13
Haberi Sesli Oku
3.09.2025 09:05:00