ÜMİT ÖZDAĞ’DAN AKP HÜKÜMETİNE “ASRIN TASARRUF TEDBİRLERİ” ÖNERİSİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesaplarından, “AKP yarın bir kampanya başlatarak, Türk Milleti'nden yardım istemeden önce, "Asrın Felaketi"nin ekonomik yükünün kaldırılması için hükümete "Asrın Tasarruf Tedbirleri" önerimizi sunuyoruz. Önce siz tasarrufa başlayın, sonra halktan isteyin!” diyerek 14 maddelik tasarruf tedbiri önerisini paylaştı.

TİKA üzerinden yurt dışında yapılan işlerin ödenekleri derhal ertelenmeli, bundan sonra yapılacak işlerin ihaleleri ikinci bir emre kadar durdurulmalıdır.

KÖİ kapsamında yapılan ve hasta, yolcu ve geçiş garantili projeler için verilen taahhütler 1 yıl ertelenmelidir.

Kamu kurumlarının emrinde bulunan makam araçları sayısı yarı yarıya düşürülmelidir. İşletme ve kiralama gideri daha yüksek olan araçlar derhal iade edilmelidir. Makam aracı için bir havuz oluşturulmalı, araç ihtiyacı bu havuzdan ortak olarak sağlanmadır. Görevi sona eren kamu görevlilerine tahsis edilen araçlar iptal edilmelidir.

Cumhurbaşkanlığı’na ait olan uçaklar, işletme gideri en yüksek olanlardan başlanarak derhal satılmalıdır. Kamu kurumlarında çalışan personelin seyahatlerinde uçak ve konaklama giderleri azaltılmalıdır.

Ülkemizde yaşayan ve her türlü ticari faaliyeti vergiden muaf tutulan sığınmacıların bu konumlarına derhal son verilmeli, götürü bir değer üzerinden geriye doğru vergi tahakkukları yapılarak derhal tahsil edilmelidir.

Kamu kurumlarına ait “Temsil ve Ağırlama” bütçeleri derhal iptal edilmeli, çiçek, çikolata vb. harcamalar iptal edilmelidir.

Devlet protokol kuralları gereğince yapılan karşılama ve uğurlama törenleri iptal edilmelidir.

Bakanlıkların koruma bütçeleri azaltılmalı, daha az koruma aracı ve personelin olduğu konvoylar oluşturulmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Yerleşkesi başta olmak üzere kamu kurumu binalarının güvenlik riski oluşturmayacak şekilde gece yanan dış cephe aydınlatmaları azaltılmalıdır.

Tüm Kamu kurumlarında dijital baskıya önem verilmeli, kağıda basılacak belgeler azaltılmalıdır. Kamu Kurumlarının yaptığı işleri anlattığı büyük reklam bütçeleri iptal edilmeli, “Geçmiş olsun, bayramınız/kandiliniz kutlu olsun” vb. büyük reklam baskıları, bilboard kiralama bütçeleri iptal edilmelidir. Baskılı reklamlar yerine sosyal medya üzerinden verilecek mesajlara ağırlık verilmelidir.

Kamu kurumlarının tadilat, bakım, onarım işleri acil durumlar haricinde iptal edilmelidir.

Kamu kurumlarının otellerde yapacağı eğitim, panel, konferans vb. etkinlikler iptal edilmeli, bu etkinlikler internet üzerinden yapılmalıdır.

Temel atma, açılış, kutlama vb gibi masraf doğuracak her türlü faaliyet iptal edilmelidir.

Kamu kurumlarının mal alımları ihalelerinde acil ihtiyaç harici olanlar dışındakiler iptal edilmelidir.

Uğur Batur



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 15.02.2023 10:50:00 877 0

Tarih: 15.02.2023 10:50 Güncelleme: 15.02.2023 10:50
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00