SARUHANLI - Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Uluslararası Öğrenci ve Akademisyenler Sosyal Uyum Buluşması”nın ilki 23-24 Aralık 2019 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Ülkemizde ev sahipliği yaptığımız yabancıların sosyal uyumlarının sağlanması adına görüş alış verişinde bulunmak ve bilgilendirme yapmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; İzmir Vali Yardımcısı Hulusi DOĞAN, Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Saffet KÖSE, Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turan GÖKÇE, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU, BMMYK Türkiye Temsilciliği Politika Geliştirme Grubu Başkanı Neşe KILINÇOĞLU, İzmir İl Göç İdaresi Müdürümüz Hüseyin HAVUZ ile Ege Bölgesi’ndeki illerde göç alanında çalışan akademisyenler ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Hulusi DOĞAN programın önemine vurgu yaparak: “ İlgi olmadan bilgi olmuyor, bilgi olmadan da ilgi olmuyor. Bilim adamlarını akademisyenlerin ilgisini bu mevzuya çekmek açısından bu tür toplantılar çok önemli. Uygulayıcı ve akademisyenin karşılıklı bilgi birikimini uygulamaya dökmesi, uygulayıcının sorunlarını dinleyerek araştırması mükemmelliği getiriyor.” dedi.

Ev sahipliğini Kâtip Çelebi Üniversitesinin yaptığı etkinliğin ikinci gününde konuşan Kâtip Çelebi Üniversitesinin Rektörü Saffet KÖSE: “Suriyeli kardeşlerimizin bizim ülkemize gelmesiyle bizlere çok şeyler kazandığını da düşünüyorum. Oradan gelen bir entelektüel birikim de var bizim üniversitelerimize oradan gelen hocalar var ve bu ülkenin akademik hayatına ve diğer alanlarına çok önemli katkılar sağlıyorlar. İşin bu boyutunu görmemiz lazım. Ülkemizde yaşayan farklı ülkelerden kardeşlerimizi bir yabancı olarak görmedim. Bizim insanımızda görmedi.” şeklinde konuştu.

Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turan GÖKÇE: “ Göç insanlık tarihi kadar eski bir vaka ve yine göç ile ilgili sorunlar bu sorunların çözüm arayışları, yer değiştiren insanların yeni yerleştikleri yere uyum sorunları da en az insanlık tarihi kadar eski bir vaka. Dolayısıyla üst iradenin, siyasetin, hükümetimizin, devletimizin politika oluşturmada, oluşturduğu politikaların arasında en uygun olanı tercih ederek vakit kaybetmeden hayata geçirdiğinde şüphesiz sizlerin, bizlerin, akademinin yapacağı çalışmalar son derece önemlidir.” dedi. 

Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK: “Kendi nüfusuna oranla en fazla sığınmacıyı barındıran ülke Türkiye. Ekonomik anlamda yapmış olduğu fedakârlıklar ile taşın altına tam manası ile elini değil gövdesini koyan ülke Türkiye. Arasında bulunan yabancılara uluslararası göç terminolojisinde sığınmacı, mülteci, göçmen gibi kavramlar olmasına rağmen hukuki ve akademik zemini bunu gerektirmesine rağmen asla yabancılar dahi demeyerek misafirlerimiz, kardeşlerimiz diyen ülke Türkiye’dir. Yabancının adının, göçmenin adının Türkiye’de sadece Suriyeli olması çok büyük bir haksızlık.” Programın ikinci gününde öğrenciler ile bir araya gelen Genel Müdür Yardımcımız : “Ülkemizde kaldığınız ya da ülkelerinize döndüğünüz takdirde ülkelerinizin imar ve inşası noktasında, eğer dünyanın 3. bir başka ülkesine gidecekseniz de bir Türkiyeli gönül elçisi olarak oralarda uluslararası iş gücüne katılımınız, başarınız, mutluluğunuz ve bizimle geliştireceğiniz o gönül bağlarınız bizler için çok kıymetlidir.

Programın ilk gününde akademisyenlere seslenen Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU: “Ülkemizde ev sahipliği yaptığımız 5 milyonun üzerinde yabancının toplumsal uyum süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için siz değerli akademisyenlerimizin katkılarına, görüş ve tavsiyelerine son derece yoğun şekilde ihtiyaç duymaktayız. Şeklinde konuştu. Programın ikinci gününde ise öğrencilere seslenen KADIOĞLU şöyle konuştu: “Binlerce kilometre uzaklardan ülkemize gelen, burada eğitim alan siz değerli öğrencilerimizle ülkemizin her bir köşesinde bir araya gelmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler binlerce kilometre uzaklardan, dilini bilmediğiniz kültürünü bilmediğiniz bu topraklara geldiniz ve bizlere misafir oldunuz. Sizler bizim uluslararası öğrencilerimizsiniz. Her birinizin hikâyesi, her birinizin başarısı bizler için son derece önemlidir.”

BMMYK Türkiye Temsilciliği Politika Geliştirme Grubu Başkanı Neşe KILINÇOĞLU konuşmasında; sosyal uyuma yaklaşımı belirlerken dayandırdıkları temel ilkelere vurgu yaparak, birinci olarak insanı durumları kalkınma ile bağdaştıran değişik disiplin ve sektörleri içeren bütüncül ve yerelin dinamiklerine önem veren mülteci ve yerel toplulukların katılımını önceleyen bir yaklaşım benimsediklerinin altını çizdi.

İzmir İl Göç İdaresi Müdürümüz Hüseyin HAVUZ ise konuşmasında göçün; ilim, bilim ve mantık çerçevesinde yönetildiği vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından; Yabancıların Hakları, Yükümlülükleri ve Sosyal Uyumları, Ülkemizde Eğitim Gören Uluslararası Öğrencilerin İş ve İşlemleri konularında bilgilendirme sunumları ve video gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca; Yabancıların Toplumsal Uyumları, Yabancıların Hak ve Yükümlülükleri, Yabancıların Göç ve Toplumsal Uyum Süreçleri, Bu Süreçlerde Yaşanan Güçlükler ve Nedenleri, Saha Gözlemleri, Toplumsal Uyum Sürecine Dair Saha Çalışmaları, Toplumsal Uyum Sürecinde İyi Uygulama Örnekleri, Yaşanan Aksaklıklar ve Nedenleri, Akademisyenlerin Görüş ve Önerileri konularında sunum yaptı.

Programda, göç alanında çalışmalar yürüten akademisyenlerle sosyal uyum çalışmaları üzerine görüş alışverişleri yapılarak, akademisyenlerimizin tavsiye ve önerilerine geniş ölçüde yer verildi. Programın ikinci gününde ise ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerle bir araya gelinerek sahip oldukları hak ve yükümlülükler ile toplumsal uyum süreçlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.  



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.12.2019 11:32:00 743 0

Tarih: 25.12.2019 11:32 Güncelleme: 25.12.2019 11:32
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00