MANİSA - Manisa'da iki fabrikası faaliyet gösteren endüstriyel cam devi Yorglass'ın CEO'su Semavi Yorgancılar, Birleşmiş Milletler’in 2022'yi Uluslararası Cam Yılı ilan etme kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler’in 2022’yi Uluslararası Cam Yılı ilan etme kararını değerlendiren Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, camın sürdürülebilirlik açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Yorgancılar, “Geleceğimiz camdır ve cam, sağlıklı ve sürdürülebilir bir ürün olma özelliğiyle dünyada geliştirilecek her teknolojide, yapılacak her üretimde, sanatta ve bilimde başrol oynamaya devam edecek” dedi. 

Sağlıklı ve sürdürülebilir malzemelerin başında yer alan cam, güzel bir gelecek için her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, camın ilerleyen süreçte daha da büyük önem kazanacağını belirterek, faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Yorgancılar, 2022’yi Uluslararası Cam Yılı ilan eden Birleşmiş Milletler’in (BM) bu kararını değerlendirdi ve camın tüm dünyada sürdürülebilirlik çalışmalarının merkezinde konumlandığını söyledi. 

Fabrikalardan ofislere her alanda cam 

Camın, geri dönüşümü en verimli ürün olduğunu belirten Yorgancılar, “2022’nin Uluslararası Cam Yılı ilan edilmesi, kamuoyunun cam ile olan ilişkisini güçlendirecek. Bu kapsamda desteklenecek olan bilim ve inovasyona yönelik çalışmalar sektöre yeni teknoloji ve ürünler kazandırırken, camın sürdürülebilirlik özelliği de öne çıkacak. Son yıllarda hızla artan plastik kullanımı hem insan sağlığı hem de çevre açısından büyük riskleri beraberinde getiriyor. Tamamen doğada bulunan ham maddelerden üretilen cam ise çevreye katkıda bulunuyor, enerji tasarrufu sağlıyor. Cam, tek kullanımlık plastik tüketimine oranla daha çok tercih edilen ve döngüsel ekonomiyi destekleyen bir malzeme; fabrikalardan ofislere kadar birçok alanda kullanılıyor. Kalitesinden ödün vermeden sonsuz sayıda geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğu için sera gazı emisyonlarının azaltılmasında da etkin rol oynuyor. Her sektörün önemli girdileri arasında yer alan cam, insan hayatının hemen her anına dokunan bir ürün” dedi. 

Döngüsel ekonomi için avantaj 

Yorgancılar, son yıllarda tüm dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan sürdürülebilirlik konusunda ise en avantajlı sanayi ürünlerinden birinin cam olduğunu dile getirdi. Yorgancılar, “Geleceğimiz camdır ve cam, sağlıklı ve sürdürülebilir bir ürün olma özelliğiyle dünyada geliştirilecek her teknolojide, yapılacak her üretimde, sanatta ve bilimde başrol oynamaya devam edecek. Sonsuz yaşam süresine sahip; hem yeniden kullanılabilir hem de sonsuz olarak geri dönüştürülebilir dünyadaki neredeyse tek malzeme. Bu anlamda döngüsel ekonomiler için önemi büyük. Atıkları ve karbondioksit emisyonlarını azaltıyor, ham madde tasarrufu sağlıyor” diye konuştu. 

2022 önemli bir milat 

Cam endüstrisinin inovasyon ve Ar-Ge’nin en etkin ve verimli yapılan sektörlerin başında geldiğini ifade eden Yorgancılar, “Beyaz eşya ve binalarda camın potansiyel faydasını daha da artırmak için bir dizi yeni nesil performans çözümü geliştiriliyor. Eşsiz özellikleri sayesinde cam, teknolojinin en ileri noktasında ve bu özelliği gelecekte çok daha belirgin hale gelecek. Modern teknolojinin hızlı gelişimi cam endüstrisinin ne kadar büyüyebileceğinin bir sınırının olmadığını bizlere açıkça gösteriyor. Bu kapsamda 2022 önemli bir milat. Dolayısıyla 2022'nin Cam Yılı kabul edilmesi sektöre cam üretiminde daha fazla üretkenlik, kalite, şeffaflık ve sürdürülebilirlik farkındalığı sağlayacak” dedi. 

Sürdürülebilir bir gelecek…  

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) imzacısı olduklarının bilgisini veren Yorgancılar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu açıdan sektörümüzde tekiz. Güvenilir ve global tedarikçi olarak ürünlerimizi 60 ülkeye ulaştırıyoruz. Türkiye’deki pazar payımız yüzde 50’ye çıkarken Avrupa’daki her dört evden birinde yer alıyoruz. Tüm faaliyetlerimizin temelinde de sürdürülebilirliğin konumlandığını gururla belirtmek istiyorum. Enerji verimliliği ve çevreye etkilerimizi önemsiyoruz, karbon emisyonumuzu daha da düşürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 25.03.2022 08:42:00 730 0

Tarih: 25.03.2022 08:42
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00