Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli, 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma hakkı tanınmasının ardından toplu ulaşım araçlarına kaç kişinin bindiğini tespit edemediklerini belirtti.

Enli, var olan en büyük sıkıntının 65 yaş üstü vatandaşlara şehir içi ulaşımın ücretsiz olmasından kaynaklı sıkıntılar olduğunu söyledi.

Manisa’da Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ilçe başkanları bir araya gelerek düzenlenen toplantıda kentin sorunlarını dile getirdi. Şöforler ve Otomobilciler Odası’nda gerçekleşen toplantıda 15 ilçenin oda başkanı da yer aldı.

İlçe oda başkanları Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla il genelini kapsayacak olan UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kuruluncaya kadar il sınırları içinde var olan sıkıntıları tespit ederek çözüm yollarını UKOME’de dile getirmek amacıyla oda binasında bir araya geldi.

Oda Başkanı Yusuf Enli, var olan en büyük sıkıntının 65 yaş üstü vatandaşlara şehir içi ulaşımın ücretsiz olmasından kaynaklı sorunlar olduğunu söyledi. Toplantıda ayrıca servis araçlarında uygulanan ‘J’ plakanın ilçelerde de uygulanmaya başlanması konusunda bilgi alışverişi yapıldı.

SORUNLAR UKOME’DE DİLE GETİRİLECEK

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, ilçelerin Şoförler Odası Başkanlarıyla yaptığı toplantıda şoför esnafının yaşadığı sıkıntıları ve büyükşehir olan Manisa’da nasıl bir ulaşım sisteminin kurulacağı yönünde görüş ve önerilerini dinledi. İlçe başkanlarının görüş ve önerileri büyükşehir kapsamında kurulacak olan UKOME’de dile getirilecek.

AYLIK ZARAR 165 BİN TL

Şoför esnafının birçok sorunu olduğunu ancak en büyük sıkıntının son aylarda uygulanmaya başlanılan 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz şehir içi taşıma olduğunu belirten Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, ”Bu yasa çıkacağı zaman bize gelen taslakta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara bir bilet, kart verileceği ve sonucunda bunun hizmet karşılığının tespiti yapılarak meslek sahiplerine ödeneceği konusundaydı.

Torba yasası kapsamında çıktığı için sanırım gözden kaçan bir durum oldu. Hesaplamalarımıza bakıldığında ayda 140-165 bin TL civarında bir zarar söz konusudur. Kişi başına ise 750 TL ile bin TL arasında bir kazanç kaybı oluyor. Türkiye genelinde bir sıkıntı yaşattı. Bu sıkıntıları milletvekillerimiz ve tüm yetkililerle paylaştık ve düzlüğe çıkarmak için uğraş veriyoruz. Bakıldığında genel bir sinir harbi yaşanmaktadır. İstem dışı olaylar yaşanmaktadır. Eskiden 10 kişi ile giden araçlar şimdi 40 kişi ve üstünde gitmektedir. Ekmek, su almaya, hiç arabaya binmeyenler binmeye başladı. Kaç kişinin bindiğinin bir bilgisi tespiti de elimizde yok. Manisa’da kent kart kullanımı sonucunda 3 bine yakın vatandaş 65 yaş üstü kartı kullanıyordu. Şimdi bakıldığında bu rakam gözlemlerimiz neticesinde 12-13 bine çıkmıştır” dedi.

Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ve diğer ilçe başkanlarından bazıları ilçelerde 65 yaş üstü ücretsiz taşıma uygulaması konusunda vatandaşların ve bazı belediye yöneticilerinin kararı yanlış yorumladığını ve bu yüzden kargaşa çıktığını aktarırken, yasada 14 kişilik minibüslerde bu uygulamanın geçerli olmadığı ve ayakta yolcu taşıyabilen araçlarda uygulanacağının belirtildiğini anlattı.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 22.04.2014 17:11:36 619 1

Tarih: 22.04.2014 17:11 Güncelleme: 22.04.2014 17:11
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri
28.08.2025 09:05:00