Güzellik uzmanları, ucuz saç boyalarının saçın canlılığını kaybetmesine ve dökülmesine neden olduğunu söyledi.

Son yıllarda artan güzellik salonları, kuaförler ve saç boya markalarının beraberinde ucuzluğu getirdiğini ve bunların saçlara zarar verdiğini belirten 20 yıllık güzellik uzmanı Nihat Asoğlu, marketlerde satılan saç boyaları ile kuaförlerde kullanılan saç boyaları arasındaki farka değindi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan güzellik merkezi işletmecisi ve güzellik uzmanı Nihat Asoğlu, laboratuvarlarda kullanılan bir takım içerik maddelerinden dolayı marketlerde satılan saç boyalarının daha ucuza satıldığını söyledi.

Kadınların ve erkeklerin kalite farkını göz önünde bulundurmadan ucuzluğu tercih ettiklerini anlatan Asoğlu, 5 liraya satın alınan bir ürünün saçta vereceği zararların da büyük olduğunu söyledi.

Asoğlu, "Saç beyazlama nedenlerinin başında ırsilik, beslenme, stres ve boyama işlemleri yatar. Saç boyaları çok fazla kimyasal madde içerdiğinden saçı hem döktürür, hem de yakar. Bazı marketlerde satılan farklı markalara sahip boyaların pigmenti çok ağır olduğundan saça inanılmaz zarar verir. Ürünlerin fiyatını belirleyen ise kalitesidir. Bayanların saç boyama işlemi esnasında çok dikkatli olması gerekir. Saça bir kez alışan boya sürekli olarak devamlılık ister çünkü saç boyaya alışınca sürekli boyadan beslenmek istiyor. Boyanmayan bir saç, boyanan bir saça göre çok daha sağlıklıdır" dedi.

"SAÇ BOYASINDA KOYU RENKLER KULLANILMAMALI"


Asoğlu, kadınların daha çok açık renkli boyaları tercih etmesi gerektiğini ifade etti. Kızıl ve siyah gibi koyu renklere sahip olan saç boyalarının içermiş olduğu ağır pigmentlerden dolayı saçın çok fazla zarar gördüğünü dile getiren Asoğlu,

"Kadınlar kendi yüz ve göz rengine göre saç boyamasını tercih edebilirler ama bizim kendilerine önerimiz düz boyaları tercih etmeleridir. Açma işlemi saça röfle ve balyajdan daha fazla zarar verir. Düz boya ve açık tonlara sahip boyaların metali az içermesinden dolayı saça fazla zarar vermez. Kızıl ve siyah tonlarındaki saç boyaları ise fazla metal içermesinden dolayı saç ve saç derisinin çabuk dökülmesine neden olur" şeklinde konuştu.

Tüm güzellik ürünlerinde kimyasal ürünlerin olduğunu kaydeden Asoğlu, güzellik merkezlerinin tamamen kimyasal ürünleri tercih etmediğini, organik içerikli ürünleri tercih edenlerin de olduğunu kaydetti. Saçı en fazla yıpratan ve zarar veren boyama türlerinin başında sırasıyla, açma, röfle ve balyaj geldiğini ifade eden Asoğlu, boyama türlerinden en az zararı düz boyanın verdiğini ileri sürdü.

Asoğlu, son yıllarda kadınlar tarafından çok sık kullanılan düzleştirici aletinin de yüksek ısıya sahip olması ve iki kızgın metalin arasına alınan saçın çekilerek düzleştirilmesi halinde saçların tamamen yıpranmasına ve canlılığını kaybetmesine sebep olduğunu ileri sürdü.



Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.04.2014 14:15:05 604 0

Tarih: 22.04.2014 14:15
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
9.04.2025 15:41:00