SARUHANLI - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Saruhanlı´da 21-23 Nisan tarihlerinde meydana gelen don afatında zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının yapılandırıldığını, özel bankalara olan borçları içinde yapılandırma talebinde bulunduklarını söyledi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur´u makamında ziyaret eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, burada Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada; ?Dondan ve doludan zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının yapılandırıldığını, özel bankalara olan borçları, elektrik borçları ve sosyal güvenlik borçları içinde yapılandırma talebinde bulunduk. Ayrıca afat fonundan da yardım bekliyoruz.? Dedi.

-Kadın ve Genç Çiftçilerimizi Eğitiyoruz-

Kurum ve kuruluşlarla yaptıkları işbirliğiyle 2013-2014 yıllarında düzenledikleri kadın çiftçi, genç çiftçi, sürü yönetimi elemanı benim, güvenli traktör gibi eğitimlere çiftçilerin büyük ilgi gösterdiğini, Ziraat Odaları personeline yönelik sosyal güvenlik, tarım danışmanları, otomasyon gibi eğitimlere de katılımın yüksek olduğunu belirten Bayraktar, bakanlıklar, şunları kaydetti;

?Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile eğitim çalışmalarımız var. Bilgiyi üreticimize ulaştıramazsak her zaman söylüyorum. Ne verimliliği yakalayabiliriz. Ne kaliteyi yakalayabiliriz. Ne de standartlığı yakalayabiliriz. Çiftçi eğitimi bu manada çok önemli. Biz Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak tarım bakanlığıyla araştırma ve endüstrileri eğitim merkezi haline getirdik. Çiftçilerimizi ülkemizin değişik bölgelerine götürüyoruz. Ve orda eğitim veriyoruz. Şimdi ülkemizin çok değişik bölgelerinde kadın çiftçilerimize eğitim veriyoruz. Yaptığımız projeksiyonlarda erkek Nüfusu göç veriyor. Kadınlarımızla beraber biz bu eğitimi götürmemiz gerekiyor. Onun için kadın eğitimi çok önemli. Şimdi gençlerimize eğitim vermeye başladık. Şimdi gençlere tarımı sevdirmemiz ve toprakta tutmamız lazım. O eğitimleri odalarımız ile değişik bölgelerimizde başladık. Bakanlığımızla değişik başka projelerimiz var. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Bazı kanunların çıkmasında büyük katkı sağlıyoruz. Mesela bir toprak ve kullanım kanunu var. Torak Parçalanmasını önleyen kanunda büyük emeğimiz var. Şahsen bunu zamanın Başbakanına götürdüm. Tarım bakanlığının çıkardığı kanunla Ziraat Odaları birliği olarak büyük destek verdik. Bazı engeller oldu ama Tarım bakanlığıyla bu engelleri aştık. Bunun dışında Türkiye Ziraat Odaları talebiyle et ve balık grubu et ve süt haline getirildi. Şu açıdan önemli Çünkü hayvancılık sektörü muhakkak suretle bir müdahale kurumuyla desteklenmeli zaman zaman piyasada yaşadığımız fiyat istikrarsızlığı 3 yılda bir 4 yılda bir hayvanları kesime gitmesini sağlıyor. Yani süt hayvanlarımızı kestiğimizde besi hayvanı için materyal bulamayız ve ithalatçı oluruz. Üretici birlikleri fonksiyonel olmadıkları için bu manada çok fazla ifade ve müdahale grubuna ihtiyaç ifade ettik. Bu konuyu Sayın başbakana götürdük. Bize talimat verdiler ve bununla ilgili bir kanun çıkartılmış ve balık grubu et ve süt ürünü oldu, bütün et ve süt grupları rehabilite edip yenileniyor ette ve sütte müdahale gibi görev yapacak. Hep beraber çiftçimizin yaralarını saracağız.?

HABER/FOTOĞRAF/VİDEO:OĞUZHAN KÖKÇÜOĞLU



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 5.07.2015 16:13:49 587 0

Tarih: 05.07.2015 16:13
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00