SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur,  2014 yılı ürünü tütün alımlarının devam ettiğini ancak tüccarların fiyatları düşürdüğünü söyledi.

Oda Başkanı Okur konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilçede tütün alımlarının sürdüğünü, ürünün başfiyatının 13 llira olarak açıklandığının ancak başfiyata yakın hiç tütün satılmadığını bu nedenle de üreticilerin başka ürünlere yöneleceğini belirtti.

Okur, Üreticilerin bu konuda alındığını dile getirerek şöyle konuştu: Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in geçtiğimiz günlerde Tütün ihracatında tarihi rekor” başlıklı basın açıklamasında;

Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünlerinden tütün, ihracatta tarihi bir rekora imza attı. Türkiye'nin tütün ve mamulleri ihracatı 2014 yılında yüzde 19'luk artışla 1 milyar 75 milyon 658 bin dolara yükseldi. Tütün sektörü, 2013 yılında 906 milyon dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırmıştı.  Tütüncülük sektörü, tarihinde ilk kez 1 milyar doların üzerinde ihracat yapma başarısı gösterdi. 2011 yılında 677 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren tütüncülük sektörü, son üç yılda ihracatını her yıl arttırarak 2014 yılı sonunda 1 milyar 75 milyon 658 bin dolar seviyesine çıkardı. Sektörün ihracatı son üç yılda yüzde 59'luk artışa sahne oldu. Türkiye'nin son yıllarda tütün üretimindeki gerilemenin, 2013 yılında artışa geçtiğini, 2012 yılında 45 bin ton seviyesine kadar gerileyen tütün üretiminin 2013 yılında 86 bin tona ulaştığını 2013 yılında tütün ve tütün mamulleri ihracatının 906 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, 2014 yılı sonunda ise 1 milyar 75 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.” İfadelerine yer verilmektedir. 

Peki soruyorum Özgener'e, bu kadar ekim artışına ve ihracat rekoruna karşın ne oldu da tüccarlar fiyatları düşürüyor. Sektörün ihracat cenahında olanlara sesleniyorum. Fiyatlar konusunda dikkatli olsunlar. Aksi hale bu çiftçimiz tekrar alternatif ürün arayışına geçecek. Sıkıntıya düşeceksiniz.”

Sarısığırlı mahallesi muhtarı Ramazan Özkan ise 30 hanelik mahallelerinde önceki yıllarda 25 hanenin geçimini tütünden sağladığını bu ailelerin 20 şer dekar tütün ektiğini belirterek mahallelerinde 500 dekar tütün ekimi yapıldığını ancak tütün fiyatlarının düşmesiyle mahallelerinde şu an bir ailenin tütün ekimi yaptığını söyledi.



Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.01.2015 17:42:27 1315 0
Tarih: 28.01.2015 17:42 Güncelleme: 28.01.2015 17:42
Haberi Sesli Oku