GÜNDEM - Ayrılmak istediği erkek arkadaşının av tüfekli saldırısında annesi ölen, kendisi sol kolundan yaralanan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, kürtaj oldu. Kocaoğlu, hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini ve kolunu kaybetme riski olduğunu öne sürmüştü.

İHA'nın gündeme taşıdığı Ya bebeğini feda edecek ya kolunu” haberi ses getirmişti. 9 Şubat günü Muğla'nın Fethiye ilçesinde ayrılmak istediği sevgilisi Gökhan A. tarafından kolundan vurulan ve iki aylık hamile olan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, İzmir'deki hastane odasından gözyaşları içinde yardım talep etmişti. Hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini, bu sebeple kolunu kaybetme riski bulunduğunu öne süren Kocaoğlu, tedavi gördüğü İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin baba izni olmadan kürtaj yapamadığını söylemiş ve kürtaj olmak istediğini belirtmişti. Haberin ardından duyuru yapan Sağlık Bakanlığı, Kocaoğlu hakkında kürtaj kararı alındığını duyurdu. Kocaoğlu, bugün öğlen saatlerinde kürtaj oldu. Kocaoğlu'na psikolojik destek sağlanırken, Sosyal Hizmetmetler İl Müdürlüğü`nün görevlendirdiği bir görevlinin refakat ettiği belirtildi.

DİPLOMALARINI NEREDEN ALDILAR”
Öte yandan İzmirli kadınlar da yaşananları protesto etmek üzere İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan Pınar Demir, Kocaoğlu hamile olmasına rağmen tedavinin ilk zamanlarında iki kez genel anestezi uyguladığını hastanenin buna rağmen gebeliği sonlandırma kararı almadığını kaydetti. Demir, Ayşe'nin koluna müdahale edilirken kendisine genel anestezi uygulanmış. Hamile kadınlara genel anestezi uygulanması zaten tıbben problemli bir şeydir. Bu koşullar altında kadının gebeliğini devam ettirmek tıp eğitimi almış bir insanın yapmayacağı bir şey. Diplomalarını nereden aldıklarını sormak istiyoruz. İki kez genel anestezi uygulanmış ve gebeliği devam ettirilmiş” dedi.

KOLUNDA CİDDİ ENFEKSİYON VAR”
Ayşe Kocaoğlu'nun sözlü bir biçimde kürtaj talep ettiğini ifade eden Demir sözlerini şöyle sürdürdü: Başhekim kesinlikle bunun bu hastanede gerçekleştirilmeyeceğini, bu eylemi ancak Buca'daki hastanede gerçekleştirebileceklerini söylemişler. Ayşe burada 15 gündür burada bulunmasına rağmen Buca'daki hastaneye sevk edilmemiş ve kürtaj işlemi gerçekleştirilmemiştir. Mezunun basına yansıması ile beraber bu uygulamayı devam ettiremediler. Ayşe enfeksiyona rağmen özel bir odada kalmıyor. Kolunda ciddi bir enfeksiyon var. Koşullarının iyi olduğu söylenemez.”

ÖZEL HAYATI ÜZERİNDEN DEDİKODU YAPILIYOR
Demir, Kocaoğlu'nun sağlık durumundan çok özel hayatı ile ilgilenildiğini ve bu sebeple hastanede Kocaoğlu hakkında dedikoduların çıktığını dile getirdi. Pınar Gayıp ise konuyla ilgili şöyle konuştu: Dün Ayşe için kürtaj kararı alındı. Süreci takip edeceğiz. Kürtaj haktır, kadın beyanı esastır. Kadının bedeni üzerindeki karar kadına aittir. Bu hastanede kadın bedeni üzerindeki karar çiğnenmeye çalışılmıştır.”



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.02.2015 15:01:40 1251 0

Tarih: 26.02.2015 15:01 Güncelleme: 26.02.2015 15:01
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00