SARUHANLI - Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, Türkiye’nin koronavirüs salgınında gösterdiği etkili mücadele ve diğer ülkelerle olan işbirliği süreçlerinin gelecekte ülkemizin sağlık turizmini pozitif yönde etkileyeceğini söyledi.
Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, aşı ve tedavi çalışmaları da hızla sürüyor. Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı kamu, sivil toplum örgütleri ve toplumla birlikte örnek bir mücadele verdiğini anlatan Op. Dr. Evren Işık, Türkiye’nin aldığı tedbirler sayesinde virüsün ülkeye girişinin iki ay geciktiğini, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu’nun olumlu tavsiyeleri sayesinde de önlemlerin zamanında alınmış olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin ülkesinde aldığı önlemlerin yanı sıra koronavirüsle en fazla mücadelenin verildiği İtalya ve İspanya’ya yardım malzemesi göndermesinin de her iki ülke ve Avrupa’da sempatiyle karşılandığını anlatan Dr. Işık, “Dünyadaki salgın nedeniyle bir çok insanın sağlığı tehdit altında. Tüm dünya hastalıkla mücadele ederken, ülkemiz koronavirüsün durdurulması için tedavi ve aşı geliştirme çalışmalarını da sürdürüyor. Ülkemizin bu süreçte gösterdiği örnek mücadele Avrupa halkı nezdinde büyük sempatiyle karşılanıyor. Salgın tamamen bittiğinde bu çabamızın sağlık turizmi alanında da Türkiye'ye önemli kazanımlar ve avantajlar sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle plastik cerrahi, obezite cerrahisi, diş tedavileri, androlojik cerrahiler ve saç ekimi gibi alanlarda yurt dışından çok fazla hasta alan Türkiye, salgının ardından bu ivmesini yükselterek devam ettirecektir” dedi.
YETERLİ İNSAN GÜCÜMÜZ VAR !
Sağlık turizminin Türkiye'nin bacasız sanayisi olduğunu hatırlatan Dr. Işık, “Coğrafyamızın güzelliği ve verdiğimiz hizmetin kalitesi açısından sağlık turizminde dünya liderliğine oynayabiliriz. Salgın tamamen bittikten sonra sağlık turizminde yeniden zirveye tırmanmak için yeterli insan gücü, teknoloji ve alt yapıya sahibiz. Sağlık artık tüm ülkeler açısından en stratejik sektörlerin başında gelmektedir” dedi. Androklinik markasıyla dünyanın birçok ülkesinden hasta kabul ettiklerini ifade eden Dr. Işık, salgının dünya genelinde ve ülkemizde en az kayıpla sona ermesini dilediğini sözlerine ekledi.



Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.04.2020 08:06:00 577 0
Tarih: 09.04.2020 08:06 Güncelleme: 09.04.2020 08:06
Haberi Sesli Oku