Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE YÜZDE OBEZ

GÜNDEM - Dünya üzerindeki farklı ülkelerin obezite oranları belli olurken, Türkiye´nin yüzde 28,7´sinin obeziteyle mücadele ettiği görüldü. 

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, ülkelerdeki obezite oranlarını konu alan araştırmayı inceledi. Ajans Press´in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye´nin yüzde 28,7´sinin obez olduğu anlaşıldı. Türkiye´nin bu oranla da listenin ilk sıralarında yer aldığı görüldü. Bununla birlikte listenin en başına yerleşen ülke ise ABD olurken, obez nüfus oranının yüzde 40 orana sahip olduğu belirlendi. ABD´den sonra ise yüzde 34,4 oranla Şili gelirken, Şili´yi yüzde 33,3 oranla Meksika takip etti. Buna karşın listenin son sırasında yer alan ülke sadece yüzde 4,2 oranla Japonya oldu. Japonya´yı da yüzde 5,5 obezite oranıyla Kore bir ön sıradan eşlik etti. Verilerin 2016 yılına ait olduğu görülürken, 15 yaş üzeri yetişkinlerin nüfustaki yüzdesinden elde edildiği kaydedildi. 

MEDYA OBEZİTEYİ GÜNDEMİNE ALDI

Ajans Press ve PRNet´in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen yazılı basın incelemesinde, obezite başlığı altında 36 bin 20 adet haberin yansıdığı görüldü. Geçtiğimiz yıllardaki haber adetleri kontrol edildiğinde ise, obezitenin 2017 yılında 25 bin 886, 2016 yılında ise 21 bin 784 habere konu olduğu görüldü. Son üç yıl içerisinde obez nüfusunda yaşanan artışa paralel olarak, medyadaki haber çıkışlarının da artması, konu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla birçok çalışma yapıldığı ve medyanın da bu konuyu gündeminde taşıdığının bir göstergesi sayıldı.



Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

Erhan Dumlu, İYİ Parti’den Manisa İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Saruhanlı'da vefat...

Sokak ortasında silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Saruhanlı’da 102. Yıl Coşkusu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

SARUHANLI’DA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Paşaköy FK gücüne güç kattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 22.11.2018 11:58:24 707 0
Tarih: 22.11.2018 11:58 Güncelleme: 22.11.2018 11:58
Haberi Sesli Oku