Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Türkiye geneline yayılması hedeflenen `Barış Yapıcılık (Akran Arabuluculuk)` programının ilk ‘Arabulucu’ öğrencileri eğitimlerini tamamladı.

Türkiye’de ilk kez barışçıl bireylerden oluşan okullar ve toplum kültürünün oluşturulması amacıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konan “Barış Yapıcılık (Akran Arabuluculuk) Programı” ilk mezunlarını verdi. Efeler Anadolu Lisesi’nde Araştırma Görevlisi Ali Serdar Sağkal’ın yürüttüğü programda yetişen ilk öğrencilere “Arabulucu” rozetleri törenle takıldı.

Efeler Anadolu Lisesi’nde yapılan törene Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Akçıl, Hacı Kadriye Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İsmet Öztürk, DEÜ Öğretim Görevlisi Dr. Tarkan Kaçmaz, Uzman Mustafa Tercan, Efeler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hacı Kadriye Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin işbirliğiyle yürütülen “Akran Arabuluculuk Projesi”yle kişilerarası anlaşmazlıkların bir yetişkine gereksinim duyularak değil; tarafsız, eşit ve adillik prensiplerine bağlı barış yapıcılık becerilerine sahip akranların yardımıyla çözülmesi sürecinin teşvik edildiğini belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl,

“Öğrencilere sorun yaşadıklarında bu sorunları yüz yüze konuşabilecekleri, tartışabilecekleri, müzakere edebilecekleri güvenli bir ortam sağlanarak anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözümlenmesi hedeflenmiştir. Bu projeyle sadece şiddetin önlenmesi değil; kişilerarası ilişkilerde yaşanan kırgınlık, küslük, kin, nefret, düşmanlık gibi olumsuz duyguların dönüştürülerek gerçek bir barış ortamının yaratılması istenmektedir. Aydın il düzeyinde ve ülkemizde bir ilk olan bu proje Milli Eğitim Müdürlüğü nün projesi kapsamında ildeki bütün ortaokul ve liselerde uygulanarak; barışçıl bireylerden oluşan bir okul ve toplum kültürünün oluşturulması arzu edilmektedir” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılının gün dönemi içerisine planlanan eğitimlerini tamamlayan Türkiye’nin ilk arabulucu öğrencilerine “Arabulucu” rozetleri protokol üyeleri tarafından takıldı.



Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 22.01.2014 09:16:19 745 0
Tarih: 22.01.2014 09:16 Güncelleme: 22.01.2014 09:16
Haberi Sesli Oku