GÜNDEM - Dünyadan farklı şehirlerin yaşam maliyeti endeksleri açıklanırken, Türkiye´den İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya´nın da bu listede olduğu görüldü. 

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, dünyadaki farklı şehirlerin yaşam maliyetini ele alan araştırmayı inceledi. Ajans Press´in Numbeo verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye´den İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyükşehirlerin bu listede olduğu görüldü. Böylelikle, yaşam maliyet endeksi 44,73 olan İstanbul´un Türkiye içinde en pahalı şehir olduğu saptandı. İstanbul´un hemen arkasından ise Ankara gelirken yaşam maliyet endeksi 41,21 olarak gözlendi. Bu oran İzmir´de ise 40,97 olurken, Bursa´da 40,26, Antalya´da da 38,77 oldu. Dünyanın en pahalı şehri ise Bermuda´nın başkenti Hamilton olarak görüldü. Yaşam maliyet endeksi 145,43 olan Hamilton´u da 141,25 oran ile Zürih (İsviçre) ve 134, 83 ile Cenevre (İsviçre) takip etti. 

HAYAT PAHALILIĞI MEDYANIN GÜNDEMİNDE 

ITS Medya ve Ajans Press´in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde, yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Hayat pahalılığı ile ilgili 2018 yılında yazılı mecralarda 4 bin 163 haber çıkışı tespit edildi. Özellikle döviz kurlarında yaşanan hareketlilik medyanın gündeminde yer alırken; yaşanan hareketliliğin doğrudan etkilediği temel gıda maddelerinden ulaşıma, lüks tüketimden beyaz eşyaya, konut fiyatlarından teknolojik aletlere birçok ürün başlığının yaşanan artış sebebiyle medyada oldukça sık yer aldığı görüldü.



Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 5.11.2018 12:18:04 678 0
Tarih: 05.11.2018 12:18 Güncelleme: 05.11.2018 12:18
Haberi Sesli Oku