Anahtar Kelimeler: Türkiye' kadın jürisinde

İZMİR - İki Türk kadın, dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmaları arasında gösterilen Japan Olive Oil Prize'da 2022'nin en iyilerini seçmeye hazırlanıyor. Uluslararası jüri unvanlı zeytinyağı tadımcısı Birsen Pehlivan en iyi zeytinyağı ürünlerini belirleyecek JOOP jürisinde, gıda ve gıdaya dair tasarıma yönelik çalışmalarıyla öne çıkan endüstriyel tasarımcı Sibel Kutlusoy ise JOOP Tasarım Ödülü jürisinde Türkiye'yi temsilen görev alıyor.
 
Her yıl Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmaları arasında gösterilen Japan Olive Oil Prize (JOOP), en iyi sızma zeytinyağı ürünlerini ve ürünlerin kimliğini yansıtan en iyi tasarımları, 4-8 Nisan tarihleri arasında belirlemek üzere geri sayıma başladı.

Üreticilerin uluslararası pazarlarda marka bilinirliklerini artırmaları için önemli bir fırsat sunan uluslararası zeytinyağı yarışması JOOP, İtalyan Ticaret Odası sponsorluğunda düzenleniyor.

Japonya, yüksek kaliteli sızma zeytinyağı talebinin en fazla arttığı Asya ülkesi olarak zeytinyağı pazarının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

BİRSEN PEHLİVAN 3 YILDIR JOOP JÜRİSİNDE
Japan Olive Oil Prize yönetimi, en iyilere karar verecek jüri üyelerini büyük bir titizlikle ve uluslararası kabul görmüş isimler arasından seçiyor. Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan JOOP (Japonya Zeytinyağı Ödülü) jürisine ilk kez 2020 yılı seçmelerinde dahil olan ve bu yıl üçüncü kez JOOP jürisinde yer alan Birsen Pehlivan, dünyanın en önemli yarışmalarında yer almış, ‘uluslararası jüri' unvanlı bir zeytinyağı tadımcısı. Birsen Pehlivan, dünyada bu yarışmalardan birini düzenleyebilmiş (Anatolian IOOC) ilk ve halen tek kadın olarak da biliniyor.

JOOP TASARIM ÖDÜLÜ JÜRİSİNDE YER ALAN İLK TÜRK
Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek olan JOOP Tasarım Ödülü kapsamında, ürünlerin kimliğini yansıtan logo, şişe ve ambalajlar değerlendiriliyor. Tasarım ve mimari alanında başarılı işlere imza atmış saygın isimlerin davet edildiği JOOP Tasarım Ödülü jürisinde bu yıl ilk kez Türkiye'den bir isim, gıda ve gıdaya dair tasarıma yönelik çalışmalarıyla bilinen endüstriyel tasarımcı Sibel Kutlusoy da yer alıyor.

 



Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

Ekrem Başkan Müjdeyi Ankara’dan Verdi: Saruhanlı’ya Dev Spor Yatırımları Geliyor

ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

Başkan Cengiz'den Başkan Cıllı'ya ziyaret

Uykudaki eşinin boğazını keserek öldürmüştü! İlk ifadesi ortaya çıktı: Kanlı bıçağı yıkayıp bulaşıklığa koymuş

Saruhanlı’da Şehit Ailesine Vefa O Odada Duygusal Anlar

Manisa’da kan donduran olay! 83 yaşındaki cani koca eşini uyurken öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.02.2022 00:24:00 837 0
Tarih: 23.02.2022 00:24 Güncelleme: 23.02.2022 00:24
Haberi Sesli Oku