ÇEVRE - Türkiye´nin yüzde 65´inin kurak ve yarı kurak bölge özelliklerine sahip olduğu açıklanırken, ülkemizin jeolojik yapısı, aşırı yağış ve rüzgar ile plansız sulama gibi nedenlerin çölleşme riskini giderek arttırdığı belirlendi.

Uzmanlara göre, kuraklığın arttığı su ile gıda kıtlığının kendini iyice hissettirdiği, sel ve fırtına gibi afetlerin çoğaldığı dünyamızda, yaklaşık 250 milyondan fazla insanın  doğrudan çölleşme ile birlikte kuraklıktan etkilendiği ortaya çıktı. Dünyada her yıl 6 milyon hektar alan çölleşirken, Birleşmiş Milletler´in açıkladığı rapora göre 110´dan fazla ülkede yaklaşık 1,2 milyar insanın çölleşme tehdidi altında bulunduğu belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress´in ?Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü? nedeniyle üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, son bir yılda yazılı basına iklim değişikliği hakkında 12 bin 141 haber yansırken, kuraklık ile ilgili ise 8 bin 792 haber yayınlandığı belirlendi. Yapılan haberlerde Türkiye iklim değişikliğinden ve çölleşmeden en çok etkilenecek ülkeler arasında gösterilirken, çölleşme ile alakalı da yazılı basında 2 binden fazla haberin çıktığı tespit edildi.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 16.06.2016 11:25:46 648 0
Tarih: 16.06.2016 11:25 Güncelleme: 16.06.2016 11:25
Haberi Sesli Oku