SAĞLIK - Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde Türkiye´de ilk defa robot yardımı ile böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Operasyonlarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Volkan Tuğcu, "3 hastamıza robotla böbrek nakil ettik. Gerçekten Avrupa´da bile olmayan bir cerrahiyi başardık" dedi.

Türkiye´de böbrek nakli ameliyatında bir ilk - Tıkla İzle

Türkiye´de ilk defa Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde robot yardımı ile böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Bugüne kadar 3 hastada uygulanan ameliyat sayesinde hastaların iyileşme süreleri de küçük kesiler sayesinde kısaldı.

"AVRUPA´DA BİLE OLMAYAN BİR CERRAHİYİ BAŞARDIK"
Robotla böbrek nakli operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Volkan Tuğcu, operasyonu anlattı.
Doç. Dr. Tuğcu, "Biz daha önce robotla prostat kanseri, böbrek kanseri ameliyatları yapıyorduk. Robotla böbreğin takılmasını bir yerde gördüm. Amerikalı bir profesör yapmıştı ve çok etkilendim. Daha sonra bunu araştırdım. Dünyada iki ülkede yapılıyor. Bunlardan bir tanesi Amerika biri de Hindistan. Ben Hindistan´a gittim, bu ameliyatları gördüm. Sonra bu ameliyatları gerçekleştirdik. 3 hastamıza robotla böbrek nakil ettik. Gerçekten Avrupa´da bile olmayan bir cerrahiyi başardık. Biz göbek kenarından 4 santimetrelik bir kesi yapıyoruz. Oradan böbreği yerleştiriyoruz. Robotla yapılan ameliyatlarda yara iyileşmesi çabuk oluyor. Çünkü küçük kesiler yapılıyor" dedi.

"ROBOTLA AMELİYAT OLDUM, KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"
Robot yardımıyla ameliyat olan 22 yaşındaki Emine Seyhan, "Çok mutluyum, hayatta olduğuma çok seviniyorum. 2004 yılından bu yana böbrek rahatsızlığı yaşıyorum. Ablam benim vericim oldu. Çok da güzel geçti, şimdi hiç ağrım yok. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

2 yıldan beri hastalıkla savaştığını belirten ve ameliyat sevincini klarnet çalarak yaşayan Oktay Çelikkaya ise, "2 yıldan bu yana böbrek hastasıyım uygun böbreği kardeşim verdi. Kardeşimden Allah razı olsun. Robotla ameliyat oldum, kendimi çok iyi hissediyorum. Ağrım sızım hiç yok. Başta Volkan Hocam olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.



Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 30.12.2015 09:15:50 658 0

Tarih: 30.12.2015 09:15 Güncelleme: 30.12.2015 09:15
Haberi Sesli Oku
7.09.2025 17:26:00