SAĞLIK - Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde Türkiye´de ilk defa robot yardımı ile böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Operasyonlarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Volkan Tuğcu, "3 hastamıza robotla böbrek nakil ettik. Gerçekten Avrupa´da bile olmayan bir cerrahiyi başardık" dedi.

Türkiye´de böbrek nakli ameliyatında bir ilk - Tıkla İzle

Türkiye´de ilk defa Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde robot yardımı ile böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Bugüne kadar 3 hastada uygulanan ameliyat sayesinde hastaların iyileşme süreleri de küçük kesiler sayesinde kısaldı.

"AVRUPA´DA BİLE OLMAYAN BİR CERRAHİYİ BAŞARDIK"
Robotla böbrek nakli operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Volkan Tuğcu, operasyonu anlattı.
Doç. Dr. Tuğcu, "Biz daha önce robotla prostat kanseri, böbrek kanseri ameliyatları yapıyorduk. Robotla böbreğin takılmasını bir yerde gördüm. Amerikalı bir profesör yapmıştı ve çok etkilendim. Daha sonra bunu araştırdım. Dünyada iki ülkede yapılıyor. Bunlardan bir tanesi Amerika biri de Hindistan. Ben Hindistan´a gittim, bu ameliyatları gördüm. Sonra bu ameliyatları gerçekleştirdik. 3 hastamıza robotla böbrek nakil ettik. Gerçekten Avrupa´da bile olmayan bir cerrahiyi başardık. Biz göbek kenarından 4 santimetrelik bir kesi yapıyoruz. Oradan böbreği yerleştiriyoruz. Robotla yapılan ameliyatlarda yara iyileşmesi çabuk oluyor. Çünkü küçük kesiler yapılıyor" dedi.

"ROBOTLA AMELİYAT OLDUM, KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"
Robot yardımıyla ameliyat olan 22 yaşındaki Emine Seyhan, "Çok mutluyum, hayatta olduğuma çok seviniyorum. 2004 yılından bu yana böbrek rahatsızlığı yaşıyorum. Ablam benim vericim oldu. Çok da güzel geçti, şimdi hiç ağrım yok. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

2 yıldan beri hastalıkla savaştığını belirten ve ameliyat sevincini klarnet çalarak yaşayan Oktay Çelikkaya ise, "2 yıldan bu yana böbrek hastasıyım uygun böbreği kardeşim verdi. Kardeşimden Allah razı olsun. Robotla ameliyat oldum, kendimi çok iyi hissediyorum. Ağrım sızım hiç yok. Başta Volkan Hocam olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.



Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 30.12.2015 09:15:50 742 0
Tarih: 30.12.2015 09:15 Güncelleme: 30.12.2015 09:15
Haberi Sesli Oku