SAĞLIK - Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde Türkiye´de ilk defa robot yardımı ile böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Operasyonlarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Volkan Tuğcu, "3 hastamıza robotla böbrek nakil ettik. Gerçekten Avrupa´da bile olmayan bir cerrahiyi başardık" dedi.

Türkiye´de böbrek nakli ameliyatında bir ilk - Tıkla İzle

Türkiye´de ilk defa Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde robot yardımı ile böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Bugüne kadar 3 hastada uygulanan ameliyat sayesinde hastaların iyileşme süreleri de küçük kesiler sayesinde kısaldı.

"AVRUPA´DA BİLE OLMAYAN BİR CERRAHİYİ BAŞARDIK"
Robotla böbrek nakli operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Volkan Tuğcu, operasyonu anlattı.
Doç. Dr. Tuğcu, "Biz daha önce robotla prostat kanseri, böbrek kanseri ameliyatları yapıyorduk. Robotla böbreğin takılmasını bir yerde gördüm. Amerikalı bir profesör yapmıştı ve çok etkilendim. Daha sonra bunu araştırdım. Dünyada iki ülkede yapılıyor. Bunlardan bir tanesi Amerika biri de Hindistan. Ben Hindistan´a gittim, bu ameliyatları gördüm. Sonra bu ameliyatları gerçekleştirdik. 3 hastamıza robotla böbrek nakil ettik. Gerçekten Avrupa´da bile olmayan bir cerrahiyi başardık. Biz göbek kenarından 4 santimetrelik bir kesi yapıyoruz. Oradan böbreği yerleştiriyoruz. Robotla yapılan ameliyatlarda yara iyileşmesi çabuk oluyor. Çünkü küçük kesiler yapılıyor" dedi.

"ROBOTLA AMELİYAT OLDUM, KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"
Robot yardımıyla ameliyat olan 22 yaşındaki Emine Seyhan, "Çok mutluyum, hayatta olduğuma çok seviniyorum. 2004 yılından bu yana böbrek rahatsızlığı yaşıyorum. Ablam benim vericim oldu. Çok da güzel geçti, şimdi hiç ağrım yok. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

2 yıldan beri hastalıkla savaştığını belirten ve ameliyat sevincini klarnet çalarak yaşayan Oktay Çelikkaya ise, "2 yıldan bu yana böbrek hastasıyım uygun böbreği kardeşim verdi. Kardeşimden Allah razı olsun. Robotla ameliyat oldum, kendimi çok iyi hissediyorum. Ağrım sızım hiç yok. Başta Volkan Hocam olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

KOLDERE MİLLİ EGEMENLİK PARKI YENİLENİYOR

İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

MİCHAELA ASTRO EŞREF RÜYA İLE SEKTÖRE EFSANE İKİLİ GELİYOR

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 30.12.2015 09:15:50 690 0
Tarih: 30.12.2015 09:15 Güncelleme: 30.12.2015 09:15
Haberi Sesli Oku