SARUHANLI - İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Sudan’dan yapılacak at, eşek, katır eti ithalatına ilişkin bir basın açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Türkiye ile Sudan arasında imzalanan ticaret ve ekonomik ortaklık anlaşmasına göre, Türkiye 500 ton at, eşek, katır veya bardo eti ithal edecek. Ayrıca sığır, domuz, at, eşek, katır veya bardoların yenilen sakatatını da ithal edilecek.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatın bile gerekli olmadığını ve kontrollerin yeterince yapılmadığını belirtirken “Beni uyandırsalar ve deseler ki bu bir rüya, gerçek değil” diyerek duruma tepki gösterdi.

İthal edilecek etler Türkiye’de nerede kullanılacak?

Veteriner odası başkanı Arslan, 'ithalata ilişkin teklifte' at, eşek ve katır etlerinin nerede kullanılacağı kısmının muallak olduğu kısmına değindi. Arslan, bu etlerin büyük ihtimalle 'kedi ve köpek maması yapımında kullanılabileceğini' belirterek, bu alandaki denetimsizliğe dikkat çekti.

Meclis'te bile at eti çıktı

Meclis’teki gıdalarda bile at etine rastlandığını söyleyen Arslan, “Toplum sağlığı ve hayvan sağlığını tehlikeye atacak ne var” diyerek ithalata tepki gösterdi.

Bu etler hastalık getirecek

Sakatat ürünlerinin ülkeye girmesine ilişkin, birçok hastalığı taşıdığını ve bunun önleminin nasıl alınacağının bilinmediğini söyleyen Arslan, Sudan’ın sağlıklı hayvansal ürün satma durumun ne olduğuna bakılmasının da gerektiğini belirtti.

Kara mizah gibi

Bu işle uzaktan yakından ilgili olan herkesin anlaşmanın gerçekleşmesine karşı çıkacağına vurgu yapan Prof. Dr. Murat Arslan, “Bu işten faydalanacak birkaç kişi dışında herkes bu işe karşı çıkacaktır. Umarım anlaşmayla sınırlıdır bu olay ve gerçekten ithal edilmeyecektir. Bu bir kara mizah gibi. Umarım bu rüyadan uyanırız” dedi.



Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

Aren bebeği ölesiye darp eden caninin yargılanmasına devam edildi

İntihar sanılan olayda ‘miras' cinayeti çıktı: Anne, baba ve ağabeyini öldürüp intihar süsü verdi

Dehşete düşüren olayda baba ve oğlu tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.12.2019 15:57:00 1903 0
Tarih: 13.12.2019 15:57 Güncelleme: 13.12.2019 15:57
Haberi Sesli Oku