HABER MERKEZİ - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, `Türk sinemasının en iyi 100 filmini halkımızın oyu ile belirleyeceğiz` dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türk sinemasının 100. yılını kutladığımız 2014 yılında, Bakanlık olarak halkımızın sinemaya olan ilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Geride bıraktığı yüzyılda birçok başarılı ve gurur verici yapımı bizlere armağan eden Türk sinemasının en iyi 100 filmini halkımızın oyu ile belirleyeceğiz" dedi.

Fuat Uzkınay tarafından 1914’te çekilen “Ayestefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı” adlı belgesel ile tarihi yolculuğuna başlayan “Türk sineması” bu yıl 100. yaşını kutluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türk sinemasının en İyi 100 filmini halkın oyları ile belirleyecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Son yıllarda Türk sinemasının uluslararası alanda elde ettiği prestijli ödüller, katıldığı uluslararası festivaller geleceğe yönelik umut ve beklentilerimizi daha da yükseltmiştir. Türk sinemasının 100. yılını kutladığımız 2014 yılında, Bakanlık olarak halkımızın sinemaya olan ilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Geride bıraktığı yüzyılda birçok başarılı ve gurur verici yapımı bizlere armağan eden Türk sinemasının en iyi 100 filmini halkımızın oyu ile belirleyeceğiz. Akademisyenler, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından belirlenen 500 film arasından seçilen 300 film halkımızın oyuna sunulacak. 1 Eylül’e kadar sürecek oylamanın sonuçlarını düzenleyeceğimiz özel bir gece ile kamuoyuna duyuracağız. Düzenlenecek gecede seçilen “En İyi 100 Türk Filmi”ne ait afiş ve görüntüler de bir sergi ile sinemaseverlerle buluşturulacak. Ayrıca her filmden bir kostüm tekrar dikilerek kamuoyunun beğenisine sunulacak ve ardından bu kıyafetler açılacak “Ulusal Film Arşivi ve Sinema Müzesi”nde sergilenecek” dedi.

En iyi 100 filmi belirlemek için http://100yil100film.gov.tr/ veya http://www.yuzyilyuzfilm.gov.tr/ adreslerinin ziyaret edilebileceği kaydedildi.



23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.06.2014 12:49:46 704 0

Tarih: 05.06.2014 12:49
Haberi Sesli Oku
24.04.2025 16:59:00