HABER MERKEZİ - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, `Türk sinemasının en iyi 100 filmini halkımızın oyu ile belirleyeceğiz` dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türk sinemasının 100. yılını kutladığımız 2014 yılında, Bakanlık olarak halkımızın sinemaya olan ilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Geride bıraktığı yüzyılda birçok başarılı ve gurur verici yapımı bizlere armağan eden Türk sinemasının en iyi 100 filmini halkımızın oyu ile belirleyeceğiz" dedi.

Fuat Uzkınay tarafından 1914’te çekilen “Ayestefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı” adlı belgesel ile tarihi yolculuğuna başlayan “Türk sineması” bu yıl 100. yaşını kutluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türk sinemasının en İyi 100 filmini halkın oyları ile belirleyecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Son yıllarda Türk sinemasının uluslararası alanda elde ettiği prestijli ödüller, katıldığı uluslararası festivaller geleceğe yönelik umut ve beklentilerimizi daha da yükseltmiştir. Türk sinemasının 100. yılını kutladığımız 2014 yılında, Bakanlık olarak halkımızın sinemaya olan ilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Geride bıraktığı yüzyılda birçok başarılı ve gurur verici yapımı bizlere armağan eden Türk sinemasının en iyi 100 filmini halkımızın oyu ile belirleyeceğiz. Akademisyenler, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından belirlenen 500 film arasından seçilen 300 film halkımızın oyuna sunulacak. 1 Eylül’e kadar sürecek oylamanın sonuçlarını düzenleyeceğimiz özel bir gece ile kamuoyuna duyuracağız. Düzenlenecek gecede seçilen “En İyi 100 Türk Filmi”ne ait afiş ve görüntüler de bir sergi ile sinemaseverlerle buluşturulacak. Ayrıca her filmden bir kostüm tekrar dikilerek kamuoyunun beğenisine sunulacak ve ardından bu kıyafetler açılacak “Ulusal Film Arşivi ve Sinema Müzesi”nde sergilenecek” dedi.

En iyi 100 filmi belirlemek için http://100yil100film.gov.tr/ veya http://www.yuzyilyuzfilm.gov.tr/ adreslerinin ziyaret edilebileceği kaydedildi.



Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.06.2014 12:49:46 890 0
Tarih: 05.06.2014 12:49 Güncelleme: 05.06.2014 12:49
Haberi Sesli Oku