SOMA - Fettullahçı Terör Örgütü(FETÖ)´nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Soma´yı yalnız bırakmayan, 10 binin üzerinde madenci üyesiyle Soma´nın en büyük sivil toplum örgütü olan Maden İşçileri Sendikasını temsilen Tamer Küçükgencay ve Zekeriya Aydın Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene´yi makamında ziyaret etti. 
Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay ve Genel Mali Sekreteri Zekeriya Aydın 15 Temmuz´da yaşanan hain FETÖ darbe girişimi anısına belediyeyi ziyaret etti. Misafirleri kapıda karşılayan Belediye Başkanı Hasan Ergene Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay´a ve Genel Mali Sekreteri Zekeriya Aydın´a 15 Temmuz plaketi ile demokrasi nöbetinde çekilmiş fotoğrafları takdim ederek şunları vurguladı: ?15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi gecesinde Somamızın en büyük sivil toplum örgütü Maden İşçi Sendikamızı temsilen Tamer Başkanımız ile Zeki Başkanımız bizi yalnız bırakmadılar o gece. Tamer Başkanımız mikrofonu alarak güzel bir konuşma da yaptı. Darbenin ne kadar büyük bir felaket olduğunu, yaşanan olayın nelere mal olduğunu o gece ifade etti, kahramanlık gösterdi. Dolayısıyla bizde bu plaketle o günün anısına kendilerine teşekkür etmek istedik."

"15 Temmuz´u asla unutmayacağız"
Belediye Başkanı Hasan Ergene´nin taktim ettiği plaketi bütün maden işçileri adına aldığını belirten Tamer Küçükgencay şunları söyledi: ?15 Temmuz´u asla unutmayacağız. Bu plaketi bütün maden işçileri adına alıyorum. O gün bizler olması gerekeni yaptık. Sivil toplum örgütlerinin demokrasiye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Darbe gelişmemiş toplumların kendine göre kurtuluşu ile ilgili değer olarak görülebilir. Darbe hiçbir zaman, hiçbir yerde yararlı ve faydalı şeyler vermez. Bizim ordumuzdan beklentimiz, ülkemizin sınırlarını iç ve dış düşmanlara karşı koruması."
Demokrasi için, cumhuriyet için maden işçileri olarak canlarını seve seve vereceklerini cumhuriyete ve demokrasiye devamlı sahip çıkacaklarını belirten Tamer Küçükgencay, ?15 Temmuz şehitlerine Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize geçmiş olsun, ülkemizin başı sağ olsun diyorum. Nazik davetinden ve desteklerinden ötürü başkanıma teşekkür ederim? diye konuştu.
Öte yandan 1 milyon işçinin taşeron kadroya geçmesi düşüncelerini saygıyla karşıladığını belirten Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay, ?Aynı yerde aynı şartlar altında çalışan arkadaşlarımızın haklarında ayrım olmasın. Tüm işçilerimizin aynı haklara sahip olmasını istiyoruz. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak bir tek taşeron işçisi kalmayıncaya kadar mücadele vermeye devam edeceğiz? dedi.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 3.01.2018 07:27:34 512 0

Tarih: 03.01.2018 07:27
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 17:34:00