SAĞLIK - 2018 yılı verilerine göre küresel yıllık meşrubat tüketimi kişi başına ortalama 91,1 litre olarak görülürken, Türkiye´nin şekerli içecekler tüketme listesinin başlarında olduğu görüldü.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, dünyadaki şekerli içecek tüketimine yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press´in Euromonitor International verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, küresel yıllık meşrubat tüketimi kişi başına ortalama 91,1 litre olarak görüldü. Bu rakamın yıllar içinde arttığı saptanırken, 2013 yılındaki meşrubat tüketiminin kişi başına ortalama 84,1 litre olduğu saptandı. Dünyadaki en fazla şekerli içecek tüketen ülkeler de açıklanırken, Türkiye´nin yıllık kişi başına 160,6 litre ile en fazla şekerli içecek tüketen ülkeler arasında yer aldığı gözlendi. Bununla birlikte en fazla şekerli içecek tüketiminin Çin´de olduğu kaydedilirken, yıllık kişi başına tüketim miktarının 410,7 litre olduğu tespit edildi. Böylelikle Çin´deki kişi başına meşrubat tüketiminin günde bir litreden fazla olması dikkatlerden kaçmadı. Çin´i takip eden ülkeler ise sırasıyla, ABD, İspanya, Suudi Arabistan, Arjantin, Nijerya, Japonya, İngiltere, Türkiye ve Brezilya oldu.

 

ITS Medya ve Ajans Press´in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konu ile ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılından bugüne kadar içecek tüketimi ile alakalı 38 bin 762 haber çıkışı tespit edilirken, şekerli içeceklerin yarattığı diyabet, kanser gibi sağlıksal problemlerinin de medyada en çok konuşulan haberler arasında yer aldığı görüldü.



UNUTMAZ ZEYTİNYAĞI FABRİKASI ZEYTİN SIKIM SEZONUNU AÇTI

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

MHP SARUHANLI İLÇE TEŞKİLATI EV EV SOKAK SOKAK HALKIN ARASINDA

SARUHANLI’DA VEFAT…

Saruhanlılı öğretmenlerden Turnuva başarısı

Traktör devrildi: 1 ölü

Deprem oldu hissetiniz mi?

Evinde silahla vurulmuş halde bulundu!

Servis sürücüsü dehşet anlarını anlattı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı duyurdu

Görme engelliler Spil Dağı zirvesinde bayrak değiştirdi

Deneyap 2025 mezuniyet programı gerçekleştirildi

Öğrenci servisi yandı: 13 çocuk son anda kurtarıldı

Manisa Şehir Hastanesi 7 Yaşında

Büyükşehir’den Saruhanlı Okullarında Spor malzemesi

Paranın ilk basıldığı Sardes Antik Kenti artık gece de parlıyor

SALİHLİ KEMERDAMLARI GELENEKSEL 4. YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Traktör kazası: 1 ölü

Otobüs kaptanı otel odasında ölü bulundu

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
16.04.2019 17:24:14 554 0
Tarih: 16.04.2019 17:24 Güncelleme: 16.04.2019 17:24
Haberi Sesli Oku