Tarih: 22.03.2019 09:49

TÜRKİYE DÜNYANIN EN MUTLU 79´UNCU ÜLKESİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

YAŞAM - 2019 Dünya Mutluluk raporuna göre, dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya olurken, Türkiye´nin bu listeye 79´uncu sıradan giriş yaptığı görüldü.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, dünya mutluluk oranını konu alan araştırmayı inceledi. Ajans Press´in Birleşmiş Milletler (BM) verilerinin yanı sıra medya yansımalarından da derlediği bilgilere göre,Türkiye dünyanın en mutlu 79´uncu ülkesi oldu. Rapor, ülkelerin gelir, sağlıklı yaşam beklentisi, sosyal destek, özgürlük, güven ve cömertlik değişkenleri baz alınarak hazırlanırken, listenin en başına Finlandiya´nın yerleştiği görüldü. Finlandiya´dan sonra ilk 10´da yer alan diğer ülkeler ise; Danimarka, Norveç, İzlanda, Hollanda, İsviçre, İsveç, Yeni Zelanda, Kanada ve Avusturya olarak sıralandı. Buna karşın 156 ülkenin yer aldığı listenin en sonuna Orta Afrika ülkesi Güney Sudan´ın yerleştiği kaydedildi. 

PRNet ve Ajans Press´in gerçekleştirdiği medya araştırmasında konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen medya incelemesinde, mutluluk endeksi ile ilgili 6 bin 984 haber çıkışı tespit edildi. 2019 yılının sadece ilk 3 ayında ise 3 bin 394 haber yansıması olduğu kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —