İSTANBUL (AA) - Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü'nün yetiştirdiği milli sporcu Aleyna Korkut, U15 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda 'Tek Bayanlar' dalında Avrupa Şampiyonu oldu.

Türk Telekom açıklamasına göre, şirket, ülkenin dört bir yanında pek çok farklı kategoride amatör sporcuları desteklemeyi sürdürürken, uluslararası başarılara da yenileri ekleniyor.

İspanya'nın İbiza şehrinde 21-24 Eylül'de yapılan U15 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nı temsil eden, Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü'nün yetiştirdiği milli sporcu Aleyna Korkut, 'Tek Bayanlar' dalında Avrupa Şampiyonu oldu.

Sırasıyla Avusturya, İspanya, İsviçre ve Danimarkalı rakiplerini yenip yarı finale çıkan Aleyna Korkut, yarı finalde Çekya, finalde de Fransız rakibini yenerek Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

Bu başarı, aynı zamanda 'Tek Kadınlar' kategorisinde Türkiye'nin ilk şampiyonluk başarısı olarak da Türk spor tarihinde yerini aldı. Milli takım antrenörleri Murad Sönmez ve Uğur Erçetin tarafından çalıştırılan Aleyna Korkut, yeni hedefini 'dünya şampiyonasında dereceye girmek' olarak belirledi.

Türk Telekom, basketbol, eskrim, yüzme, atletizm, güreş, badminton gibi alanlarda toplamda 42 ilde ve 33 branş olmak üzere yaklaşık 6 bin sporcuya destek veriyor.



Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

Erhan Dumlu, İYİ Parti’den Manisa İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Saruhanlı'da vefat...

Sokak ortasında silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Saruhanlı’da 102. Yıl Coşkusu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

SARUHANLI’DA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Paşaköy FK gücüne güç kattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 26.09.2022 07:59:00 971 0
Tarih: 26.09.2022 07:59 Güncelleme: 26.09.2022 07:59
Haberi Sesli Oku