İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) çok özel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen günlerde görme ve işitme engelli sanatseverler için geliştirilen 'Sesli Adımlar'ı AKM’de hizmete sunan Türk Telekom, ana destekçisi olduğu AKM'de anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

İnsanı merkeze alan yaklaşımı ile teknolojinin iyilik ve faydaya dönüştüğü sosyal sorumluluk projelerini sürdüren Türk Telekom, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde erişilebilir yaşama değer katan bir konsere ve gün boyu süren etkinliklere imza attı.

Türk Telekom’un az gören çocuklara yönelik Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile birlikte hayata geçirdiği Günışığı projesine katılan ve erken müdahale eğitimleriyle görme yetilerini kullanabilen çocuklardan olan 17 yaşındaki Çağla Kıcır, AKM’de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Şefi ve Besteci Hasan Niyazi Tura’nın önderliğinde kemanda Doğu Kaptaner, viyolonselde Esin Taşkın, flütte Gülce İnceler ile birlikte yaklaşık 200 kişinin katıldığı konserde piyano performansı sergiledi. Etkinliğe, Türk Telekom çalışanları ve Türkiye’nin 7 bölgesinden Günışığı çocukları da katıldı.

Ayrıca bugüne özel; “Yüzlerdeki Hikayeler”, “Kent Manzaraları”, “Kartondan Heykeller” isimli 3 farklı sanat atölyesi düzenlendi. Günışığı çocukları AKM’deki sanat etkinliklerine katılarak akranlarıyla bir araya gelip sanatla kendilerini ifade etmenin yollarını öğrendi.

- Türk Telekom, Günışığı projesi ile 5 bin kişi hedefini 7 bin kişiye ulaşarak tamamladı

Türk Telekom, ilk kez 2014’te başlattığı proje ile görme oranı yüzde 1 ile yüzde 10 arasında olan ve yasal olarak kör kabul edilen çocuklara erken müdahale eğitimi vererek, onların kaynaştırma eğitimine devam etmelerine destek oldu.

Bugüne kadar 81 ilde az gören 1.000 çocuğun ve ailelerinin hayatlarına dokunan proje ile az gören çocukların, engelsiz akranlarıyla aynı okullarda eğitim almaları sağlandı.

Sınıf içi eğitim takibini kolaylaştırmak amacıyla Türk Telekom’un AR-GE birimi tarafından geliştirilen TahtApp yazılımı ile sınıf içi eğitimde fırsat eşitliği ve standardizasyon oluşturuldu. Bu yıl görme yetersizliği yaşayan gazi ve yaşlıların da proje kapsamına alınmasıyla görme kısıtı olan her yaştan bireye ve eğitimcilere de eğitim verilerek 5 bin kişi hedefi 7 bin kişiye ulaştı.



Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

Avda kuzeninin silahından çıkan saçmalarla öldü

Sena Nur Doğan cinayetinde şok detaylar

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Saruhanlı’da 34 bin 890 hapla yakalandı

Silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Dijital dünyada sosyalleşen ergenleri bekleyen riskler var

Manisa’da yılbaşı denetiminde aranan 14 şahıs yakalandı

Eski Ak Partili kadın yönetici evinde ölü bulundu

2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

Geleceğin savunma sanayi uzmanları Manisa’da yetişecek

Manisa’da alkol satışı ve sunumuna sıkı denetim

Gülşah Durbay'ın ismi Yunusemre'de yaşatılacak

Manisa Coğrafi İşarette 16'ncı sırada

MASKİ'de yangın tatbikatı

Saruhanlı’da Vefat…

Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

Turgutlu'da 2 milyon avroluk soygun kamerada: Çelik kasayı metrelerce sürüklediler

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.12.2022 15:01:00 910 0
Tarih: 03.12.2022 15:01 Güncelleme: 03.12.2022 15:01
Haberi Sesli Oku