Türk Mutfağı Haftasında Mesir ve Sultani üzüm damgası
Manisa'nın dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu başta olmak üzere farklı lezzetleri bir araya getiren Manisalı şefler hazırladıkları sunumlarla katılımcılara lezzet şöleni yaşattı.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa'da, 'Coğrafi İşaretli Ürünlerle Manisa Mutfağından Yenilikçi Lezzetler' sunumu yapıldı. Başta dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu başta olmak üzere farklı lezzetleri bir araya getiren Manisalı şefler hazırladıkları sunumlarla katılımcılara lezzet şöleni yaşatırken, hem şeflere hem de sunum yapan öğrencilere sertifika takdim edildi.
Program hakkında bilgi veren Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, "Bu sene programımızda üzümü ön plana çıkarmak istedik. Manisa Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü başkanlığında Manisa Ticaret Borsası sponsorluğunda Gastronomi Derneği olarak bu programı hazırladık. Amacımız üzümü, asma yaprağını, tescilli ürünlerimizi ön plana çıkarmaktı. Bundan dolayı ürünlerimizi de ona göre hazırladık. Manisa Bağcılık Araştırma Merkezinin üzüm şırası, üzüm şerbeti, koruk suyu, üzüm çekirdeği, üzüm pekmezi ve Ticaret Borsamızın tescilli üzümü ile başladık. Manisa'nın yine tescilli bir ürünü olan taban simidinin yapıldığı nohut mayasıyla üzümlü bir ekmek yaptırdık. Farklı bir lezzet oldu. Sadece otlarımızı sezonu bitirdiğimiz için kullanamadık. Asma yaprağında farklı yemekler ortaya çıktı. Koruk suyu ile pişen ve soslanan yemeklerimiz oldukça lezzetli oldu" dedi.
Yapılan sunumun ardından Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak tarafından hem şeflere hem de sunum yapan öğrencilere sertifika takdim edildi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 22.05.2024 16:40:00 1446 0

Tarih: 22.05.2024 16:40 Güncelleme: 22.05.2024 16:40
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00