MANİSA - Türk Kızılay Manisa Şubesi ve Yeşilay Manisa Şubesi arasında "Yeşilay yanımda, Gönüllüler sahada" projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

"Yeşilay yanımda, Gönüllüler sahada" temasıyla imzalanan protokol ile 60 gönüllüye, "Afetler ve korunma bilinci" ve "Afetlerde ilk yardım" eğitim semineri verilecek.

Türk Kızılay Manisa Şubesi Gönüllü Merkezinde düzenlenen işbirliği protokolüne, Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci, Yeşilay Ege Bölge Koordinatörü Salih Fulcun ve Yeşilay Manisa Şube Başkanı Levent Akçalı katıldı.

Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci, Türk Kızılay ve Yeşilay Manisa Şubesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile 60 gönüllüye "Afetler ve korunma bilinci" ve "Afetlerde ilk yardım" eğitim semineri verileceğini söyledi.

Dünya'da ve Türkiye'de her an bir afetin meydana geldiğini belirten Keresteci, "Yeşilay Manisa Şubesi ile imzaladığımız protokol ile gönüllülerimize "Afetler ve korunma bilinci" ile "Afetlerde ilk yardım" eğitim semineri verilecek. Bu eğitimlerle birlikte afetlere karşı bilinçli bireyler yetiştirerek, afet anlarında sahada vatandaşlarımızın yanında olacağız." dedi.

Yeşilay Ege Bölge Koordinatörü Salih Fulcun ise yaptığı açıklamada, Hilal kardeşliği ile proje amacının gençlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi ve bu konuda farkındalığın arttırılması olduğunu söyledi.

Proje kapsamında, Yeşil Kitap Kahve'de genç gönüllüler için çeşitli etkinlikle düzenleyeceklerini belirten Fulcun, şunları söyledi:

"Hilal kardeşliği ile amacımız, "Yeşilay yanımda, Gönüllüler sahada" projesiyle afetlere karşı gönüllülerimizin bilgilendirilmesi ve bu konuda farkındalığın arttırılması. Bu proje ile iki güzide kurum, Türk Kızılay ve Yeşilay Manisa Şubeleri işbirliği yaparak projenin ilerlemesine katkı sağlayacaklardır.

Projeyle birlikte, Yeşil Kitap Kahve'mizde yapacağımız müzik dinletileri, söyleşiler, kitap ve sinema tahlil günleri yazar ve genç okur buluşmaları, diksiyon ve beden dili eğitimleri, dış ortamlarda doğa yürüyüşleri ve temizlik aktiviteleri, geleneksel bocce eğitim ve turnuvası şeklinde gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle gençlerimizi bir araya getirip, sağlıklı yaşam ve bağımlılıklar konusunda çalışmalar yapacağız."



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 10.02.2022 16:41:00 747 0

Tarih: 10.02.2022 16:41
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00