MANİSA - Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şubesi, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan görüşmeler sonrası gelen yüzde 6.4´lük teklif sonrası Türk-Metal´in çağrısı üzerine eylem yaptı. 
Dün bir araya gelen MESS ile Türk Metal Sendikası görüşmelerinde sonuç çıkmadı. Yüzde 38.2´lik artış isteyen Türk Metal Sendikası´nın teklifine karşı MESS´in yüzde 6.4´lük teklif verdi. Arabuluculuktan da sonuç alınamamasıyla Türk Metal Sendikası eylem yapma kararı aldı. Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şubesi´ne bağlı işçiler Manisa Cumhuriyet Meydanında toplandı. İşçiler ellerinde Türk Bayrakları ve "Üretmek, kazanmak, kazandırmak istiyoruz", "İnsana sevgi, emeğe saygı", "Yıllık sözleşme istemiyoruz", "Metal emekçisinin sabrını sınama" gibi sözler yazan dövizlerle eylem yaptı. 
Eylemde konuşan Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli, "Artık hakkımızı söke söke alacağımız yerdeyiz. Ürettik, kazandık, kazandırdık artık kazanacağımız yerdeyiz. MESS ile yürütülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şu an itibariyle geldiğimiz nokta sözün bittiği yerdir. Ama aynı zamanda eylemin başladığı yerdir. Bundan böyle sesimizi, çığlığımızı iş yerlerimizden başlayarak mümkün olan her yerde duyuracağız. Bugüne kadar kendimizi toplu sözleşme masasında ifade ettik. Bundan sonra yollarda, meydanlarda ifade edeceğiz. Meydanlardan, sokaklardan MESS´i bir kez daha uyarıyoruz. Taleplerimizi ve ucube zam oranına tepkimizi sakın hafife almayın. Size uzattığımız eli havada ve karşılıksız bırakmayın. Türk Metal Sendikası ve temsil ettiği illeri ülkemizin huzurunu ve istikrarını iş yerindeki çalışma barışını her zaman göz önünde bulundurmuştur. Bugüne kadar ülkemiz ve iş yerlerimiz için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Geldiğimiz bu aşamada bizler için yeni bir sürecin kapıları aralanmıştır. Herkes aklını başına alsın. Yasal mevzuata göre arabulucu raporu sendikamıza iletilmeden grev kararı ile grev uygulama kararı alınamaz. Ancak sendikamız arabulucu raporunu aldığı anda gerek grev kararı gerekse uygulama kararını zaman geçirmeden alacaktır" dedi.
Dereli´nin konuşmasının ardından işçiler meydanda halay çekti. Eylem sloganlar eşliğinde olaysız şekilde sona erdi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.01.2018 08:23:22 0
Tarih: 13.01.2018 08:23 Güncelleme: 13.01.2018 08:23
Haberi Sesli Oku