Turgutlu’da şehit aileleri ve gaziler kahvaltı programında buluştu
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi tarafından Turgutlu’da düzenlenen kahvaltı programı, duygu dolu anlara sahne oldu.
Turgutlu Temsilcisi Şehit Kızı Büşra Şentürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Dernek Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, Akhisar Temsilcisi Ömer Kayhan, Salihli Temsilcisi Gazi Rıdvan Herey ile Turgutlu’da yaşayan şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği kahvaltı programında, şehitlerin emanetleri olan aile bireyleri ve gaziler arasında güçlü gönül bağları bir kez daha pekiştirildi.

"Bu ailenin parçası olmak bir şereftir"
Programda konuşan Turgutlu Temsilcisi Şehit Kızı Büşra Şentürk, buluşmaya katılan herkese teşekkür ederek, "Bu büyük ailenin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Vatan uğruna can veren kahramanlarımızın hatırasını yaşatmak için hep birlikte çalışacağız" dedi.
Dernek Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan ise konuşmasında önceki temsilci Ahmet İlter’e emeklerinden dolayı teşekkür ederken, görevi devralan Büşra Şentürk’e de başarılar diledi. Kıyışkan, "Şehitlerimizin kutsal emanetlerine ve gazilerimizin onurlu mücadelesine sahip çıkmak, bizlerin boynunun borcudur. Derneğimiz bu milletin çimentosudur" ifadelerini kullandı.
Programda, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitler rahmet ve minnetle anıldı. Katılımcılar, kahvaltı sonrası şehitlerin ruhu için dualar ederek, aziz hatıralarını bir kez daha yad etti.

Tarihi dernekten kamuoyuna mesaj
Kahvaltı sonrası yapılan açıklamada, 1915 yılında temelleri atılan ve 1983’te TBMM tarafından çıkarılan 2847 sayılı yasa ile kurulan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin, devlet tarafından tanınan ve kamu yararına çalışan tek sivil toplum kuruluşu olduğu vurgulandı.
Genel Merkezi Ankara’da bulunan dernek; 77 şube, 50 temsilcilik ve yaklaşık 30 bin üyesiyle Türkiye genelinde aktif olarak faaliyet gösteriyor.
Manisa Şubesi’nin de aynı ilkeler doğrultusunda çalışmaya devam ettiği ifade edilirken, şehitlik ve gaziliğin onurunu kişisel çıkarlarına alet eden yapılara karşı net bir duruş sergilendi.

"Tarihe ve vicdana notumuzdur"
Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Şehitliğin vakarını, gaziliğin onurunu kişisel çıkarları için araç haline getirmeye çalışan hiçbir yapı; ne bu aziz milletin vicdanında karşılık bulabilir, ne de tarihin adaletinden kaçabilir. Varlığımızı borçlu olduğumuz kahramanlara layık bir duruşla, birlik ve beraberlik içinde yürümeye devam edeceğiz."



Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Nöbet yerinde ölü halde bulundu

Mali müşavir evinde ölü bulundu

Gümüşçü cinayeti sanığına müebbet hapis

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 17.07.2025 17:23:00 457 0
Tarih: 17.07.2025 17:23 Güncelleme: 17.07.2025 17:35
Haberi Sesli Oku